İstanbul, 17 Mayıs 2016- TETSİAD ve CNR Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen ve her yıl olduğu gibi, bu yıl da Avrupalı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 17-21 Mayıs tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisine mazhar olan fuarın açılışında; Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık ve çok sayıda sektör profesyoneli hazır bulundu.

Türkiye, ev tekstili sektöründe dünya liderleri arasında 
Bu yıl 22. Kez kapılarını açan EVTEKS Fuarı’nın açılışında konuşmasını gerçekleştiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ev tekstili sektörünün ekonomideki önemine değinerek sektöre ilişkin önemli veriler paylaştı. Türkiye’nin ev tekstili sektöründe Çin, Hindistan ve Pakistan’dan sonra 4. Sıraya yerleştiğinin altını çizen Büyükekşi, “Bugün sektörde dünya 4.’sü olan Türkiye, ev tekstili sektöründe Avrupa birincisi. Sektöre baktığımızda artık üretimin yanı sıra tasarım ve inovasyonun daha ön plana çıktığı bir çağ yaşıyoruz. Dünya trendlerini yakından takip eden ev tekstili sektörü 2023 hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.” şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in devraldığı açılış konuşmasında sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Metin, ev tekstili sektörünün ülke ekonomisini etkileyen en önemli sektörlerden olduğuna değindi. Metin, “Bugün ev tekstili sektöründe 4. en büyük ihracatçı konumunda olan Türkiye’de özellikle son 3-4 ayda yaşanan ihracat artışına dikkat çekti.” Sektörlerde daralma yaşanırken ev tekstilinin özellikle atağa geçmiş olmasının önemine dikkat çeken Metin, “2023 ihracat hedefi yolunda dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde olmayı hedefleyen Türkiye, ev tekstili sektöründe 10 milyar dolarlık ihracat ve 70 bin ihracatçı için çalışmalarını sürdürüyor.” Sektörde ihracat birim fiyatlarını artırmak için inovasyon, markalaşma ve tasarım öğelerinin önemine değinen Metin, AB ülkelerindeki yüzde altmışlık ihracat potansiyeline dikkat çekerek sektörde alternatif pazarların yaratılmasının önemine vurgu yaptı. 

EVTEKS, renklerin muhteşem buluşmasına ev sahipliği yaptı
Dünyanın en büyük iki ev tekstili fuarından biri olan ve  Türkiye’nin ise en büyük ev tekstili fuarı EVTEKS, 200’ü yabancı olmak üzere binin üzerinde markanın katılımıyla gerçekleşti. Ev tekstili sektöründeki tüm yeniliklerin sergilendiği ve modaya yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuar, katılımcılardan tam not aldı. Öte yandan 2017 ev tekstili trendlerine de ev sahipliği yapan fuar, ev tekstili sektörünün önde gelen profesyonellerini, dünyaca ünlü trend belirleyicileri ve yerli-yabancı tasarımcıların seminerlerine de ev sahipliği yaptı. Ayrıca Nelly Rodi trend ofisinin hazırladığı ve ilk kez EVTEKS fuarında tanıtımı gerçekleştirilen 2017- 2018 ev tekstili trendleri ise katılımcıların ve ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

Fuara ilişkin değerlendirmede bulunan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık, EVTEKS fuarının her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştiğini söyledi. Fuarın dünyanın her yerinden sektör profesyonelini bir araya getirdiğini belirten Küçükçalık, “Sektör olarak bugün artık müşterilerimizin ve pazarın ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz ürün portföyümüzle gücümüzü her gün katlıyoruz. Müşteri ve pazar odaklı yaklaşımımız sayesinde müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını daha doğru takip ve analiz ederek son tüketicimizin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte ürünler geliştiriyoruz. İşte bu ürünleri görücüye çıkardığımız EVTEKS fuarı, tüm markaların ev tekstili koleksiyonlarındaki yeniliklerini sergilediği önemli bir platform. Aslına bakarsanız bu denli önemli bir organizasyonun 22 yıldır devam ediyor olmasını, sektörün ne denli büyük olduğuna ve bir arada olma arzusuna bağlayabiliriz.
Öte yandan ev tekstili modasına  yön veren ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu fuar, her yıl ziyaretçi ve katılımcı sayısını katlayarak yoluna devam ediyor. Bunun için çok mutluyuz.  Bu yıl, 40 bini yabancı, 150 bin kişiyi aynı çatı altında toplamayı başardık. Ve otellerde maksimum orada doluluk elde ettik. Umarım önümüzdeki yıllarda gücümüze güç katarak yolumuza devam ederiz” dedi.