GAZİANTEP (AA) - Zengin mutfağıyla ünlü Gaziantep’te açılan "Temel Pastacılık Kursu"na katılan kursiyerler, kendi iş yerlerini açma hayalleriyle hamur yoğurup pastacılığın inceliklerini öğreniyor.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Hanımlar Lokali’nde başlatılan kursta, ev hanımları maharetlerini sergiliyor.

Teorik eğitimlerin ardından hamur kazanlarının başında pratik eğitimlere geçen kadınlar, pasta süslemeden görsel zenginliğe, lezzet unsurlarından sunuma kadar farklı alanlarda işin püf noktalarını öğreniyor. 

Yaş ortalaması 35 olan kadınlardan kursta başarı gösterenler, "pasta çırağı" sertifikasıyla kendi iş yerlerini açabilecek. 

Hanımlar Lokali’nin yöneticisi Nilgün Göğüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa ilginin beklediklerinden fazla olduğunu ve bunun da kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Kurs sırasında katılımcılara pastacılığın püf noktaların aktarıldığını dile getiren Göğüş, "Kursiyerlerimiz burada hem merak ettiklerini öğreniyor hem de keyifli dakikalar yaşıyorlar. Buradan mezun olan başarılı kadınlarımız, inşallah önümüzdeki dönemde kendi iş yerlerini açacak. Hatta bazı kadınlarımız, şimdiden gelir elde etmeye başladı. Çünkü burada ürettikleri pastaları satarak aile bütçelerine katkı sağlamaya başladılar" dedi.

Eğitmen Tuba Tunalı da eğitimlerin 6 ay süreceğini kaydetti. Kursun sonunda katılımcıların sınava tabi tutulacağını ve başarılı olanlara "pasta çırağı" sertifikası verileceğini anlatan Tunalı, bu belge sayesinde iş yerini açmak isteyenlerin bürokratik işlemlerinin azalacağını ve işlerinin kolaylaşacağını kaydetti.

Kursiyer Gülistan Kuyucu, daha önce evinde pek çok kez pasta yapsa da bilmediği birçok şeyi kurs sayesinde öğrendiğini ifade etti.

Burada güzel dostluklar da edindiğini belirten Kuyucu, "15 yaşından beri mutfaktayım ama kurs sürecinde ev hanımlığıma daha güzel bilgiler ekledim. Tüm ev hanımlarını bu kursa davet ediyorum. Çünkü hem arkadaşlık ve dostluk kuruluyor, hem de bilmediğimiz birçok konuda donanımlı hale geliyoruz. Kursun sonunda iş yeri açmasak bile hayatımızı kolaylaştıracağız" diye konuştu.