ESET, Türkiye’deki çözüm ortaklarıyla 27 - 29 Mayıs tarihlerinde Kuzey Kıbrıs’da Girne’deki Merit Park ve Merit Crystal Cove Otelleri‘nde biraraya geldi. Başta İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana olmak üzere Türkiye çapındaki önemli merkezlerden yoğun katılım gerçekleşirken, buluşmada ESET Türkiye yönetimi ile İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerinden teknik uzmanlar ve müşteri temsilcileri hazır bulundu.



Tek otel yetmedi

Toplantıda ESET çözüm ortakları, son kurumsal gelişmeler ve ürünlerle ilgili bilgilendirildi. Özellikle Ebeveyn Kontrolü, Çift Faktörlü Koruma ve kurumsal belgelerin şifrelenerek korunması gibi giderek daha çok öne çıkan yenilikçi uygulamalar tanıtıldı. Ayrıca çözüm ortaklarıyla fikir alışverişinde bulunuldu, talepler ve ihtiyaçlar değerlendirildi. Toplantıya gösterilen yoğun ilgi nedeniyle tek otel yetersiz kaldı ve etkinlik iki otelde gerçekleştirildi.



Hırsızlar dijitalize oldu

Toplantıda konuşan ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, dijital dünyada ağır siber mücadelelerin sürdüğünü söyledi. Zararlı yazılım sayısının 500 milyonu aştığını belirten Soria, “Hırsızlar artık dijitalize oldu ve siber dolandırıcılara dönüştü. Her gün 300 bini aşkın yeni virüs internete salınıyor. Pek çoğu da, her geçen gün daha da geliştirilen yol ve yöntemlerle paramızı elde etmeye çalışıyor. Bu nedenle güncel, güçlü ve sürekli uyarık yazılımlarla korunmak artık hayatın olmazsa olmaz unsuru haline dönüştü. ESET, dünya çapındaki 9 araştırma merkeziyle, siber tehditlere karşı savaşta en önemli savunma mekanizmalarından birini oluşturuyor“ diye konuştu.



Pazar lideri olmayı sürdürüyoruz

Alain Soria, dünyada 100 milyonu aşkın kullanıcının ESET ile korunduğunu dile getirerek, “Emin ve istikrarlı adımlarla Türkiye’de pazar lideri olmayı sürdürüyoruz. Yeni ve yenilikçi uygulamalarla hem bireysel hem de kurumsal alanda Türkiye’nin en çok tercih edilen antivirüs yazılımlarını sunuyoruz. Ayrıca satış sonrasında verdiğimiz kapsamlı destekle de müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine en iyi şekilde cevap veriyoruz. Satış grafiklerimize baktığımızda ise bir önceki yıla göre 2015 yılında %18 büyüme sağladığımızı söyleyebilirim“ diye konuştu.




Çözüm ortaklarına gösterdikleri çaba için teşekkür eden Soria, pazarın nabzını tumak adına verimli bir buluşma gerçekleştirdiklerini söyledi.