Alınan bilgiye göre, Şehitler Camisi yanında bulunan Yakutiye Müftülüğü'ne bağlı Şehitler Kız Kur'an Kursu öğrencileri, derse başlayacakları sırada kalorifer radyatöründen duydukları bir ses üzerine sınıftan çıktı.
Öğrenciler, merdivenlerden inerken, sınıfta patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle binanın ikinci katındaki camların kırıldığı ve duvardan da bazı parçaların düştüğü görüldü. Olay yerine gelen polis ekipleri 12 öğrenciyi güvenli bir şekilde binadan tahliye etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi de binada inceleme yaptı.

Öğrencilerden Burcu Kurt (17), sınıfta bulunan radyatörden ses duyduklarını belirterek, "Daha sonra radyatörden su çıktı. Önce mutfağa kaçtık. Daha sonra merdivenlerden dışarı çıktım. Arkadaşlarım korktu. merdivenlerden inemedi. Duman çıktığını görünce binaya girip arkadaşlarımın elinden tutup çıkardım" diye konuştu.

Ayşe Yavaş da "Korktuk, çıkamadık. Arkadaşımız çıkardı bizi dışarı. O, bizim kurtarıcımız. Kur'an kitabım sınıfta kalmıştı. Patlamadan sonra koşup sınıftan aldım. Patlama sırasında Kuran'ım parçalanmış" dedi.

Yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.