Önemli çelik üreticisi ülkeler ve şirketler arasında bilgi akışının sağlandığı “Steel Success Strategies /Çelikte Başarı Stratejileri” konferansına, Erdemir Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut konuşmacı olarak katıldı. Sektöre yönelik küresel bir mesaj niteliği taşıması bakımından paylaşılan görüşlerin büyük önem arz ettiği konferansta Erdemir Grubu Pazarlama ve Satış Koordinatörü Başak Turgut, Türk çelik sektörü ve Ortadoğu-Kuzey Afrika bölgesindeki gelişmelerle ilgili bilgiler aktarırken Türk çelik sektörüne etkileri bakımından Rusya, Çin ve AB çelik sektörlerine değindi. 

Başak Turgut; Türkiye’nin azalan ihracatıyla üretim/tüketim dengesi oluşmuş, kendine yeten ve dünya çelik ticareti dengesine zarar vermeyen bir ülke olduğunu vurguladı. Turgut; Çin, Rusya, AB gibi kapasite fazlası olan oyuncuların, iç pazarlarındaki daralma nedeniyle başta Türkiye olmak üzere çelik tüketicisi ülkelere olan ihracatlarını artırdıklarını ve bu ülkelerdeki yerli çelik tüketicilerine zarar verdiklerini aktardı. Erdemir Grubu’nun sektörde dikkat çeken başarılı performansını paylaşan ve Grubun WSD’nin “Dünya Klasındaki Şirketler” sıralamasında ilk onda yer aldığını hatırlatan Başak Turgut,  müşteri odaklılığı, güçlü kurumsal yapısı, yenilikçi yaklaşımları, tüm süreçlerinde verimliliği gözeten stratejileriyle performansını artırarak sürdürdüğünü belirtti.  Konferansta küresel çelik ticaretinden fiyatlara, hammadde piyasalarından yeni teknolojilere, lojistikten bilişime kadar pek çok farklı alanda düzenlenen oturumlarda, çelik sektörü için risklere ve fırsatlara değinilirken, rekabet gücünü sürdürebilmek için çelik üreticilerinin değişen koşullara nasıl uyum sağlayacakları tartışıldı. 


Erdemir Grubu Hakkında:
Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İsdemir, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan Erdemir Maden, Romanya'da silisli çelik üreten Erdemir Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren Erdemir Mühendislik ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan Erdemir Çelik Servis Merkezi’dir. Ayrıca Singapur’da “Erdemir Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan Erdemir Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir.