ERA Kolejleri’nin İş Modeli: 2013-2014 eğitim yılında hizmet vermeye başlayan ERA Kolejleri, bugün itibariyle 11 kampüsünde 6000’den fazla öğrenciye eğitim sunan ERA Kolejleri, 1969 yılından beri eğitim sektörünün farklı alanlarında yer almanın getirdiği deneyimi geleceğe taşıyan köklü bir yapıya sahiptir. Eğitim kurumu şimdi, bu know-how’ını ve 30 yılı aşkın tecrübesi ile oluşturduğu hizmet ve veli odaklı iş modelini, sektöre girmek isteyen yatırımcılarla paylaşıyor.

Marka standartları; ERA Kolejleri franchise sürecine “Kazan-Kazan” anlayışını temel alarak başlar. ERA Kolejleri, franchising anlaşmasını takiben, Eğitim, Marka, İnsan Kaynakları, Yönetim, Mimari ve Fiziki Koşullar ile ilgili işletmenin ihtiyaç duyacağı tüm süreçler hakkında yazılı dokümanları ile ilgili franchisee ile paylaşır. Yatırımcının süreci denetleyebilmesi için gerekli finansal raporlara ulaşabileceği teknolojik altyapıyı franchisee’nin kullanımına açar. Böylece görsel standartları oluşturulmuş ve sektörde premium bir marka olarak yerini almış ERA Kolejleri, franchisee şirket ile bütünleşerek ortak hedeflere doğru güvenle ilerler. Kurumsal Network: Eğitim gibi, ülkemizin en değerli sermayesi olan çocuk ve gençlerimiz ile onların ailelerine hizmet sunulan bir alanda, bu hizmetten yararlanan kullanıcıların mutluluğu çok daha büyük bir önem taşımaktadır. Franchise işletmede önceden denediği, memnun kaldığı ve tekrar seçtiği hizmeti bulmaktadır. ERA Kolejleri, hizmet memnuniyeti ve geri dönüşüm oranı çok yüksek bir markadır. Franchisee’leri sadık kullanıcıların yanı sıra bulunduğu sektörde güçlü bir itibar ve geniş bir network sunmaktadır.

Kurumsal İletişim ve Reklam Desteği: Hem franchise’lardan toplanan reklam fonları hem de ERA Kolejleri’nin reklam bütçesi, belirli bir iletişim ve pazarlama stratejisi çerçevesinde etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca franchise alanlar, kendi yakın çevrelerinde nasıl tanıtım yapacakları konusunda da bilgilendirilmektedir. Videolar, broşürler ya da prospekt gibi destekleyici dokümanlar, franchisee şirketi, kendi bölgesinde güçlendirmekte ve satış potansiyelini artırmaktadır. 

Yatırım Danışmanlığı Hizmeti: Her franchise, elindeki bütçe ile olabildiğince büyümek ister. Kimi zaman, yatırım aşamasında, önceden öngörülemeyen kalemler, işletmenin boyunu aşabilmektedir. Bu da sınırlı sermayenin tükenmesine ve pahalı şekilde borçlanmaya neden olabilir. ERA Kolejleri, yatırımcısını ve marka prestijini bir arada aynı oranda önemseyerek, özenli bir yatırım danışmanlığı hizmeti sunmaktadır. Bu hizmet çerçevesinde, projenin ne kadar maliyet gerektirdiği, bütçenin hangi kısımlarının nerede kullanılacağı, ne kadar süre sonra hangi miktarlarda para kazanılacağı, isabetli bir şekilde öngörülebilmektedir. Yatırımın geri dönüşü, çalışanların morali, velinin sürekliliği ve memnuniyeti açısından stratejik planlama son derece önemlidir. ERA Kolejleri, danışmanlık hizmetleri ile sürecin her aşamasında franchisee’larının yanında olur ve destekler.

ERA Kolejleri İşletme Anlayışı; ERA Kolejleri rakiplerine karşı rekabetin bir gereği olarak sürekli üretim ve hizmet tekniğini geliştirme, maliyet düşürme, yatırım azaltma, verim yükseltme, kalite artırma, müşteri beklentilerini saptama, müşteri memnuniyetini sağlama çalışmaları içindedir. Tek bir küçük işletmenin vakit ve para ayırması mümkün olmayan bu tür çalışmalar, ERA Kolejleri’nde aralıksız sürdürülür. Bu da franchisee’lerimizle birlikte sürekli yenilik ve gelişim anlamına gelmektedir.

ERA Kolejleri Hukuksal Danışmanlık Hizmetleri: Franchisee işletmelerimiz, eğitim kurumunun açılışı, yatırım planlamaları ve buna benzer tüm hukuksal süreçlerde ERA Kolejleri’nin uzman ekiplerinden danışmanlık alarak, hızlı ve güvenli şekilde ilerlemektedir.

ERA KOLEJLERİ FRANCHISE ÖNERİSİ

I. ERA Kolejleri Markası Kullanım Hakkı

II. Okul mimarisi ve iç düzenlemeler için mimari danışmanlık/ okulun inşaatının üstlenilmesi

III. Satış/ Pazarlama ekibinin seçilmesi/ eğitim verilmesi

IV. Eğitim ekibinin eğitimlerinin verilmesi

V. Kıyafet / Yayın / Eğitim gereçleri konusunda destek sağlanması

VI. Tüm kademeler için eğitim sistemi/ ölçme değerlendirme sistemi/ ERA Kolejleri’nin özgün ERA Bilimsel Gelişim Merkezi’nin kurulması

VII. Yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde reklam olanağı

VIII. Intranet sistemi/ Akıllı tahta içerik desteği

IX. Türkiye genelinde network desteği

X. Eğitim planlaması, tanıtım ve pazarlama, personel eğitimi konusunda danışmanlık hizmetleri

XI. Muhasebe ve finans programı altyapı desteği

XII. Uluslararası dil eğitim hizmetlerinde danışmanlık

XIII. Tüm tanıtım materyalleri ( broşür, flyer, katalog, kurumsal kimlik materyalleri, dosya, kartvizit, antetli kağıt vs.) tasarımı ve baskısı