ERA Gayrimenkul Türkiye, yeni işbirlikleriyle de sektöründe farklılık yaratmaya devam ediyor. 2015 yılını yeniden yapılanma çerçevesinde gerçekleştirdiği ataklarla kapatan ERA, yeni yılı da aynı tempoyla karşıladı. Kurum içinde web sitesinin ön yüzünün yenilenmesi, müşteri ilişkileri programı, danışmanlar için mobil uygulama gibi yenilikler yapan ERA Gayrimenkul, bir yandan da eğitim, seminer gibi sosyal sorumluluk faaliyetlerine de aralıksız devam ediyor. 
Altyapı ve teknoloji alanında gerçekleştirdiği atılımlarla da dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye, ‘Microsoft’ ve ‘Findeks’le devrim niteliğinde anlaşmalara imza attı. Gayrimenkul danışmanları ve girişimci adaylarının, sektör uzmanlarıyla bir araya geldiği TEAMERA etkinliklerinde; teknoloji devi ‘Microsoft’ ve ‘Findeks’ ile önemli işbirliği anlaşmaları imzalandı. 
ERA Gayrimenkul’ün, Microsoft’la imzaladığı işbirliği ile bundan böyle ERA Gayrimenkul danışmanları ofise gitmeden tüm işlerini mobil cihazlardan yürütebilecek. 
Sektörde bir ilk olan Findeks işbirliği ile ise ilk defa kiracı ve alıcının kredi notları satım ve kiralamayı gerçekleştiren tarafla paylaşılacak. Kredi notları, risk raporu ve çek raporu gibi önemli ürünlere sahip olan Findeks’in sağladığı avantajlardan en büyüğü, alıcı ve kiracının bundan önce tüm borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisini, onayı olduğu takdirde karşı tarafla paylaşıyor olması. 


Zaman ve enerji tasarrufu sağlayacak sistem
Anlaşmalarla ilgili bilgi veren ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu “Gayrimenkul sektöründe danışmanların en önemli görevi sürekli sahada olmak. Ofise gelmeleri her zaman vakit kaybı oluyor, bu nedenle bütün ofislerimize danışmanlarımızla beraber Microsoft’un ürünlerini kullanmayı tercih ettik. Bunun üzerine bir anlaşma yaptık. ‘Microsoft 360’ ile birlikte danışmanlarımız sunumlarını, portföylerini, yazışmalarını mobil cihazlardan yapabilecek. Bu, aslında bizim sektörümüz için devrim niteliğinde bir çalışma. 
Findeks’le yaptığımız işbirliğinde ise 0-1.900 arasında değişen kredi notları, karşıdaki kişinin borcunu nasıl ödeyeceğini görebilmeyi sağlarken, kişinin borcuna sadık bir insan olup olmadığı da ortaya çıkıyor. Bu işbirliği sayesinde çok daha güvenli, çok daha transparan bir servis vermek istiyoruz. Özellikle kiralamalarda müşterinin daha çok tanındığı, ödeme alışkanlıkları hakkında daha güvenli veri sağlayan bir sektör yaratarak, daha güvenli işlemlere aracılık edebilmek için böyle bir işbirliğinde bulunduk” diye konuştu.
“Sektöre yenilikler getirmeyi sürdüreceğiz”
Sektöre önemli yenilikler getirdiklerinin altını çizen Can Ekşioğlu, başka yeniliklerin de yolda olduğunun sinyalini verdi. Ekşioğlu, “Bunlarla kalmayacağız, daha başka yeniliklerimiz de olacak. Örneğin sözleşmelerimizde bazı yeniliklere gidiyoruz. Sektörde bu ilkleri gerçekleştirmeyi sürdürerek, güven tesis etmek adına çok önemli adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
ERA, büyümesine yatırımcılarına verdiği ücretsiz eğitim ve seminerlerle devam ediyor. 
ERA; kasım ve aralık aylarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya’da ‘Gayrimenkul Danışmanlığı ve Franchise’ konusunda seminerler gerçekleştirdi. ERA Gayrimenkul, sektörün yatırımcılar için avantajlarını anlattı. Ücretsiz olarak verilen seminerlere kayıt yaptıranlar aynı zamanda ‘DISC Kişilik Envanteri’nin de sahibi oldu. 
ERA Gayrimenkul Türkiye, bir yandan da Türkiye’nin ilk gayrimenkul akademisi ‘ERA Akademi’de de eğitim hizmetlerini sürdürüyor. Sektörde bir ilk olan ‘ERA Clinic’ ve ‘ERA Coaching’ hizmetlerinin de dahil olduğu bu güçlü eğitim modeli ile ofislerinin karşılaşabileceği sorunlarla ilgili çözüm üretiliyor. 
Her türlü ekonomik değişikliğe karşı gelişimi artırmak ve ‘Kaliteli Yatırım Danışmanlığı’ algısını oluşturmak için eğitime büyük önem veren ERA, gayrimenkul sektöründe kaliteli, eğitimli ve profesyonel kadroların yetiştirilmesi amacıyla kurslar da açıyor. ‘Emlak Reklam ve Araştırma Kursu’nun üç farklı MEB onaylı sertifika programı üzerinde eğitim veriliyor. Kurstan başarı ile mezun olan kursiyerler MEB onaylı sertifikalarını almalarının haricinde gayrimenkul sektöründe kurumsal marka çatısı altında çalışma imkanına da kavuşuyor.