Eminevim adı altında gerçekleştirilen elbirliği sistemi ile her ay 700 aile ev sahibi oluyor. 2006 yılından bugüne 70 bin aileyi, otomobil ve ev sahibi yaparak hayallerine kavuşturan Emin Şirketler Grubu, 2014 yılını yüzde 30 büyümeyle kapattı. Elbirliği sistemi sayesinde gayrimenkul almak isteyenler, faiz ödemeden, alım gücüne göre dilediği yatırımı yapabiliyor. Sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiren Eminevim, Afganistan ve Nijer için topladığı bağışlarla binlerce yoksula yardım eli uzattı.

Türkiye, gayrimenkulde altın çağını yaşıyor. Sektörün son bir yılda yakaladığı yüzde 13.3 artış oranı ile Türkiye, Küresel Ev Fiyatları Endeksi'ne göre dünyada en çok artışın yaşandığı 4. ülke oldu. Yapılan araştırmada yüzde 27’lik artışla birinciliği Dubai elde ederken, sektör Almanya’da yüzde 5.8, İngiltere’de yüzde 9.1, ABD’de ise yüzde 10.3’lük bir artış gösterdi. Gayrimenkul sektöründeki yatırımlarıyla birçok gelişmiş ülkeyi geride bırakan Türkiye’de konut sektörü de tüm bu gelişmelerden olumlu etkileniyor.
Konut sektöre canlılık kazandıran bu olumlu gelişmelerde Emin Şirketler Grubu da büyük pay sahibi. 1987 yılında Gentaş İnşaat’ın kurulması ile faaliyetlerine başlayan firma, otomotiv sektöründe çizdiği başarılı grafikten sonra Eminotomotiv - Eminevim adıyla konut sektöründeki yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Geliştirdiği el birliği sistemi ile 2006 yılından bugüne 70 bin aileyi, otomobil ve ev hayaline kavuşturan firma, birçok vatandaşı iş sahibi yaptı.

Eminevim sistemi nedir?
Eminevim Sistemi, Türkiye ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Sistem sayesinde gayrimenkul almak isteyenler, faiz ödemeden, alım gücüne göre dilediği yatırımı yapabiliyor. Özü itibariyle imece usulünü andıran bu sistem şu şekilde işliyor;

* Ev almak isteyen kişi, yatırımının tutarını beliyor.
* Daha sonra alacağı ev için kaç ay taksit istediğine karar veriyor.
* Taksit sayısına denk gelecek orana göre bir grup oluşturulur.
* O grubun her üyesinin bir aylık taksit tutarının toplamı ise o evin parasına denk gelir.
* Her ay toplanan o parayla da yapılan kura sonucunda bir kişi noter huzurunda ev sahibi yapılır.
* Sistem sayesinde kişi, ev sahibi olana dek kira yardımı da alıyor. Böylelikle taraflar adına mağduriyet yaşanmamış oluyor.
* Taksit sayısının yarısına kadar ev sahibi olamayanlar ise daha fazla bekletilmiyor. Yani kişi, en geç taksit sayısı yarıya ulaştığında ev sahibi olmuş oluyor.

Bu sistem sayesinde her ay yaklaşık 700 ailenin ev sahibi olduğunu ifade eden firma yetkilileri ise sistemin özellikle güvence açısından son derece önem arz ettiğini ifade ediyor. Yetkililer, ipotek teminatı ile çalışan sistemin yaklaşık 60 bin bireysel ve kurumsal referansa sahip olduğunun da altını çiziyor. Ev, arsa, iş yeri başta olmak üzere her türlü yatırımının yapılabildiği el birliği sistemi Türkiye’deki gayrimenkul sektörünü uzunca bir dönem daha nefes aldıracağa benziyor.

Eminevim’den sosyal sorumluluk atağı
Eminevim, gayrimenkul sektöründeki yatırımları kadar sosyal sorumluluk projeleriyle de ön plana çıkıyor. Maddi olanakların kısıtlı olduğu ve insanlarının yoksullukla boğuştuğu Afganistan, Nijer gibi ülkelere yardım eli uzatan Eminevim çalışanları, düzenledikleri bu destek projeleriyle takdir topluyor. 

Afganistan’a anlamlı yardım
Eminevim, terörün, yoksulluğun kol gezdiği ve güvenlik gerekçeleriyle birçok ülkenin adım atmadığı Afganistan’ı zor dönemlerinde yalnız bırakmadı. Firma, aralarında topladığı 100 bin TL’yi ülkedeki yoksul halka dağıtarak adeta insanlık dersi verdi.  Eminevim çalışanları; elektriğin, suyun, yolun ve iletişimin yetersiz olduğu ülkede sınırlı kaynaklarla geçinmeye çalışan Afgan halkına, düzenledikleri yardım kampanyası ile destek oldu.
Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün’ün 50 bin TL’lik bağışı öncülüğünde başlayan kampanya şirketin çalışanlarına da duyurulunca, toplam rakam 100 bin TL’ye ulaştı. Ardından Afganistan’a giden ekip tarafından ülke genelinde yaşayan en yoksul aileler tespit edildi ve Şibirgan Afgan Türk Okulu işbirliğiyle toplanan bu yardımlar ailelere ulaştırıldı. 
Özellikle Ramazan aylarının seçildiği bu yardım kampanyası, üç kişilik bir ailenin yaklaşık bir aylık gıda ihtiyacını karşılanmasına yönelik gerçekleşti. Bununla birlikte Eminevim tarafından kurulan aşevleri ile Ramazan’ın 20 günü yoksul insanlara iftarlar verildi. Sonuç olarak bu yardım kampanyası kapsamında Afganistan’da yaşayan toplam 10 bin yoksula yardım eli uzatılmış oldu.

Nijer’e yardım eli
Zengin yeraltı kaynaklarına rağmen sömürü düzenin hüküm sürdüğü Nijer’de yaşayan yoksulluk içindeki halka, Eminevim çalışanları yardım elini uzattı. Üç kişiden oluşan Türk heyeti tarafından Nijer’de gerçekleştirilen yardımlarla yaklaşık 15 bin kişiye ulaşıldı. Dünya’nın en büyük uranyum üreticilerinden biri olmasına rağmen, batılı ülkelerin sömürüsü ile yeraltı kaynaklarını değerlendiremeyen Nijer’de halk çaresizlik içinde yaşıyor. 17 milyon nüfuslu ülkede,  gıda ve ilaç başta olmak üzere hayati önem taşıyan birçok ihtiyaç yeteri düzeyde karşılanamıyor. Nijer’in bu canhıraş çığlığına sessiz kalamayan Türk yardım kuruluşları ise bölgede yaşayan yoksul halk için bir umut kapısı olmuş durumda. Son dönemlerde ise bu umut kapısını aralayan isimlerin başında Eminevim ekibi geliyor. Afganistan’ın ardından Nijer’de de yardım kampanyalarına devam eden firma, aralarında topladığı bağışla Nijer’de yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürdü. 500 paket erzak dağıtımı yapan ve firma çalışanlarından gönüllü 3 kişilik ekip, toplamda 15 bin ulaşarak yoksul halkın acısını bir nebze olsun hafifletti.