35 yıllık tarihiyle sadece Türkiye’de değil, global arenada da PVC sektörünün önde gelen markası Egepen Deceuninck, yeni fabrikasının açılışı için gün sayıyor. İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika için 50 milyon Euro’luk bir yatırım yapıldı. 2017’nin Nisan ayında açılması planlanan fabrika, 110 bin metrekare arazi üzerinde yaklaşık 80 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip.

Avrupanın en iyisi

Fabrika, tek çatı altında sadece PVC kapı ve pencere profil üretimi yapan Avrupa ve Amerika’nın en büyük fabrikası olma özelliğini taşıyor. PV solar panel ve trigenerasyon sistemleri, düşük enerji tüketim stratejisine dayalı yatırımlar ile verimli bir işletme hedefleyen Egepen Deceuninck yeni tesisini, verimlilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda inşa ediyor. Bu kapsamda yağmur suyunu akıllı bir şekilde biriktirecek olan fabrika, tüm su ihtiyacını bu havuzdan karşılayacak.

Merkez üssü

Güneş enerjisinin de kullanabileceği fabrika, Deceuninck’in Hindistan, Brezilya ve Avustralya gibi gelişmekte olan pazarlardaki tüm faaliyetlerini destekleyecek. Ayrıca Türkiye merkezinden Şili ve Brezilya’ya giden malların tasarımı da bu merkezden yapılacak. Fabrikayla birlikte Deceuninck’in gelişen pazarlardaki merkez üssü Türkiye olacak.