Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun Medikal Direktörü olarak görev yapan Prof. Dr. Ioannis Pallikaris göz sağlığıyla ilgili açıklamalar yapmak üzere düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin hastane ve doktor bakımından çok ileride olduğunu ancak bunun eğitimle birleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dünyanın en önemli oftalmologları arasında yer alan, Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Pallikaris, Dünyagöz’de bu bakış açısıyla yola çıkarak çalışmaya başladıklarını, Dünyagöz’ün Türkiye’nin gururu olduğunu söyledi. Türkiye’nin sağlık teknolojisi açısından pek çok ülkede olmayan büyük bir kapasiteye sahip olduğuna ve mikro teknoloji alanına özellikle dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Pallikaris, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde mikro teknolojinin ekonominin önemli bir alanını oluşturduğunu belirtti.

İstanbul aşığı olduğunu söyleyen Profesör Pallikaris, “Dünyagöz’ün klinik başarısı buraya gelmemin en önemli nedenidir” dedi. Hedeflerinin Dünyagöz’ü eğitim alanında da lider durumuna getirmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Pallikaris, sahip oldukları yüksek teknoloji ve imkanlarla dünyadaki doktorların da ilgisini çektiklerini ve araştırma yapmak için dünyanın bütün ülkelerinden doktorların Türkiye’ye geldiklerini belirtti. 

Türkiye’de çok iyi cerrahlar var
Bugüne kadar dünyanın birçok yerinden ve önemli merkezlerinden teklif alan Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, Türkiye’de çok iyi cerrahlar olduğunu ve neden İstanbul’u tercih ettiğini şöyle anlattı;
“Dünyadaki göz hastanelerinin neredeyse hepsini yakından biliyorum. Dünyagöz’ü seçmemin nedeni göz alanındaki en büyük hastaneler zincirinden biri olması. Dünyanın hiçbir yerinde 200-250 doktor grubu olan hastane yoktur. Bu eşsiz bir hastane modeli ve araştırma sahası. Türkiye bununla gurur duymalı.” 

Mikro teknoloji ekonominin önemli bir alanını oluşturabilir 
Türkiye’nin sağlık teknolojisi açısından büyük bir kapasiteye sahip olduğunu ve mikro teknoloji alanına özellikle dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, Almanya ve Japonya gibi ülkelerde mikro teknolojinin ekonominin önemli bir alanını oluşturduğunu belirtti. Bu uygulamanın iki önemli ayağı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Pallikaris “Bu teknolojinin birinci ayağını AR-GE diğerini ise uygulama oluşturmaktadır. Tabii bu uygulamanın üçüncü ayağını da kuşkusuz yatırım oluşturmaktadır. Türkiye bu teknoloji için kapasitesi olan bir ülke, her ülkede bu kapasite yoktur.” 
Arkadaşının gözünden kanseri teşhis etti

Günümüzde gelişen teknolojiyle beraber artık birçok hastalığın gözden teşhis edilebildiğini ve gözlerimizin vücudumuzun aynası olduğunu belirten Prof. Dr. Pallikaris, Dünyagöz’de dünyanın son teknolojik cihazlarını kullandıklarını söyledi. Kendisi ile ilgili üzücü bir anıyı da gazetecilerle paylaşan Pallikaris, “Geçtiğimiz yıllarda çocukluk arkadaşımı kaybettim. Arkadaşımın geçmeyen bir baş ağrısı vardı. Doktorlar tetkikler yaptı ama herhangi bir şey bulamadı. Bir gün bana gözlük almak için muayeneye geldi. Arkadaşımın gözünü muayene ederken, bir tuhaflık fark ettim, çekilen beyin emarında onun beyin tümörü olduğunu saptadım. ” 

Gözden Alzheimer teşhisini koyabilen dünyada nadir hastanelerden biriyiz
Dünyagöz’ün klinik araştırmada deneyimli bir hastane olduğu için birçok ilklere imza attığını söyleyen Prof. Dr. Pallikaris, “Bir iki yıl önce kimse Alzheimer hastalığının gözden teşhis edilebileceğini tahmin edemezdi. Dünyagöz olarak retinada bazı proteinler saptadık. Bu proteinler Alzheimer hastalığına neden olan proteinlerdi. Dünyada bu proteinleri saptayan birkaç yer var ve biz onlardan biriyiz. Bu çok önemli bir gelişme sadece retina tomografisiyle Alzheimer hastası olup olmayacağını ayrıntılı bir beyin MR’ına gerek kalmadan artık saptayabiliyoruz. Ama yalnızca yüksek teknolojiye sahip cihazlar değil, bunun eğitimini almış doktorlar gerekiyor” dedi. 

Dünyaca ünlü doktorlar Türkiye’ye eğitime geliyor 
Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak cerrahi, katarakt, oftalmoloji, glokom, nörooftalmoloji, vitreoretinal gibi alanlarda 6 ayrı program düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Pallikaris, dünyaca ünlü doktorları Dünyagöz’de misafir ettiklerini söyledi. Hedeflerinin Dünyagöz Hastaneler Grubu’nu eğitim alanında da dünya lideri durumuna getirmek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Pallikaris, sahip oldukları teknoloji ve imkanlarla dünyadaki doktorların araştırma yapmak için Türkiye’ye geldiklerini belirtti. Bu eğitime katılan doktorların Türkiye’ye yeni hasta da göndereceklerini ekleyen Profesör Pallikaris, bu doktorlar Türkiye’nin en iyi elçileri olacaklarını söyledi. 

Dünyagöz Hastaneler Grubu Ar-Ge’ye 1 milyon TL yatırım yapacak
Dünyagöz Hastaneler Grubu, gözün tüm branşlarında hizmet vermesi sebebiyle her yıl binlerce vaka çalışması gerçekleştiriyor. Vaka çalışmaları beraberinde birçok araştırmayı getiriyor. Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak 2015 yılında araştırma ve teknolojiye yatırım yapmak için Ar-Ge departmanını kurdu. Prof. Dr. Pallikaris Ar-Ge çalışmaları ile ilgili de şu bilgileri verdi: 
“Türkiye’de; Yeditepe, Maltepe ve Anakara Üniversitesi gibi birçok üniversite ile işbirliği içindeyiz. Dünyagöz Hastanesi yeni teknoloji ve araştırmaları kullanan çok iyi bir hastane. Ar-Ge çalışmaları ile birlikte daha da iyi olacak. Ar-Ge çalışmalarımız için yıllık yaklaşık 1 milyon TL ayırdık. Ar-Ge departmanımızda 10’u aşkın kişi çalışıyor, ancak yakın gelecekte bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz.

Özellikle yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler de bize başvurabilecek”.
Dünyagöz Hastaneler Grubu Hakkında: 1996 yılında hizmet vermeye başlayan Dünyagöz, gözün tüm branşlarında ve en gelişmiş teknolojilerle sunduğu yüzlerce farklı tedavi yöntemiyle 365 gün, 24 saat göz ve göz çevresi sağlığına dair sorunlara çözüm getiriyor. Ülkemizde branş hastaneciliği ile yeni bir dönem başlatan Dünyagöz Hastaneler Grubu, yurt içi ve yurt dışında toplam 23 merkezinde ilkeli sağlık hizmeti veriyor. 

Dünyagöz; sürekli yenilenen eksiksiz teknolojisi, öğretim üyesi ve uzman doktorlardan oluşan 200 kişilik deneyimli medikal kadrosu, 2000’e yakın personeli ve çağdaş yönetim anlayışıyla kısa sürede dünyanın sayılı birkaç merkezi arasında yerini almayı başardı.

Türkiye çapında İstanbul, Ankara, Antalya, İzmit, Adana, Samsun, Gaziantep, Bursa ve Erzincan olmak üzere 9 ayrı ilde 17 şube ve yurt dışında Hollanda, Almanya, İngiltere, Gürcistan ve Belçika’da bulunan 6 ayrı noktada hizmet veren Dünyagöz Hastaneler Grubu, Türkiye’nin Avrupa’daki ilk ve en büyük yatırımını Almanya’nın Frankfurt kentinde gerçekleştirdi. Yatırımlarına aynı hızla devam edecek olup İzmir, Konya ve Gaziantep’te açacağı yeni hastaneleriyle geniş bir coğrafyaya yayılmayı hedefleyen grup, Türkiye’de sağlık turizminin öncülüğünü üstlenerek dünyanın 107 ülkesinden yılda yaklaşık 40 bin hastaya da hizmet veriyor.