27 Mart 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan' in açılışını  yaptığı Dünya Türk İş Konseyi (DTIK)  secimleri sonucunda, oluşan avrupa komitesi uyelerinin ilk toplantısı  Nisan ayında Köln'de gerçekleştirmişti. 
Istanbul'daki bu genis katilimli ikinci toplantida, DTIK catisi altinda,  önümüzdeki bir yilin programi, üye gõrev paylasimi ve öncelikli yapilmasi gereken islerin tespiti ve bunlarin cözüm yolari gibi belli başli konular görüşüldü.

BAŞAR ; SORUNLAR EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜLMELİ..
Dünya Türk İş konseyi (DTİK)  Macaristan üyesi Fadıl Başar yaptığı konuşmada; Avrupada yasayan insanimizin basariya kosarken karsilastigi sorunlarin, çözümünde kendilerine  bu sorunlarin aşilmasinda yardimci olmaya calisacağız ve bu doğrultuda, toplantı programlarını daha  sıklaştıracağız. Gerekli olan konularda sorun ve çözümleri ele alacağız.  Dedi. 
Bir sonraki toplantinin yerinin Isvicre olmasini kararlastiran üyeler tarih olarakta eylülün ilk haftasında fikrinde birleşti. Başar konuşmasında; bu tarihe kadar  kesinleşecek olan Dünya Türk İş konseyi (DTİK) Avrupa Komitesi şehir temsilcilikleri de çalışma ağına hem güç ve hem de zenginlik  katacak. Sorunların tespiti aşamasında çok önemli rol oynayacak. sorunları yaşayanlarla geniş bir yelpazede iletişimin sağlanması açısından şehir temsilciliklerine de büyük görevler düşüyor dedi.




BAŞBAKAN YILDIRIM VE HÜKÜMETİ  BİR ÇOK DEĞİŞİMLERE  İMZA ATACAK
Başbakan ve hükümet değişimin getirdigi, dinamizmin de kendilerine olumlu bir katki sagliyacagin söyleyen DTIK Avrupa komitesi üyeleri,  Başbakan Binali Yildirim ve 65. hükümete başari dileklerinde bulundular. Başbakan Binali Yıldırım'ın  enerjik ve viyzon sahibi yapisi ile, ülke ekonomisi basta olmak üzere birçok konuda olumlu değişimlere imza atacagina inandiklarini belirttiler.