Dekorasyon sektörüne 1996 yılında adım atan ve başta banyo ve mutfak olmak üzere dış mekan&iç mekan yüzey kaplamaları ve tamamlayıcı dekoratif tasarımlardan oluşan geniş bir ürün gamına ve global bir marka ailesine sahip olan Aksesuar Group, Bakü ve Erbil’deki 20 yıllık deneyimini şimdi Türkiye’ye taşıyor ve İstanbul Florya’daki yeni showroom’unda sergilediği 100’ün üzerinde uluslararası süperstar marka ile gerçek bir ilkbahar dekorasyon festivali başlatıyor.  Aksesuar Desıgn Florya mağazasının açılışı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Açılışa eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aksesuar Group Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Kamberoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Arif Yılmaz, ünlü futbolcular Rıdvan Dilmen, Rüştü Reçberoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Dünya markası ürünleri tanıtımını ünlü manken Çağla Şikel yaptı.

Irak, Türkiye ve Azerbeycan’da toplam 7.000 metrekarelik bir alana sahip dört showroom ile dekorasyonseverleri gerçek bir tasarım yolculuğuna çıkaran Aksesuar Design, mağazalarda yer alan tematik mekan örnekleri ile başta mimarlar olmak üzere tüm müşterilerine görsellik, profesyonel yaklaşım, teknik altyapı, lojistik üstünlük ve zamanlama gibi özel avantajlar sunuyor. Mağazanın tasarım ve uygulamasına imza atan Mimar Bora Mutlu yeni showroom ile ilgili düşüncelerini şöyle aktarmakta: ‘Aksesuar Design showroom ile ilgili aklıma gelen ilk kelimeler; heyecan, sorgulama, üretme, bozma, silme, yeniden üretme, sorumluluk, yardımlaşma, elbirliği, hüzünler ve sevinçler diyebilirim. Aslında tüm bunlar, inişleri ve çıkışları ile hayatın ta kendisi… Şu an içinde bulunarak deneyimlediğiniz eserin, oluşmasında görev alan tüm yaratıcılarına dair başlıca etkisi; gerek yurdumuzun sınırları içerisinde, gerekse dünyanın başka bir yerinde, doğal olanla bilgi ve becerisini kullanarak, işini düzgün, orijinal, farklı yapan insanların yarattıklarını, onlara yakışan şekilde sergileme telaşıydı. Buna bir ‘fon’ veya ‘kabuk’ yaratmak da diyebilirim. Bu fon veya kabuk öyle bir kıvamda olmalıydı ki ne ürünlerin önüne geçmeliydi, ne de sönük kalarak onların enerjisini çalmalıydı. Emeği geçen tüm bireylerle beraber, etkiye karşı iyi bir tepki verdiğimizi düşünüyorum. İşvereninden, ilk kazmayı vuranına kadar paylaşımcı, saygılı, öğretici ve geliştirici bir dönem oldu. Eserleri burada sergilenen tasarımcıların ve onları üreten tüm emekçilerin hakkını verdiğimize; sonra, bu vesileyle kullanıcılarının da kendini iyi hissedeceklerine inanıyorum. Dilerim yanılmıyorumdur…’ diyor.

Aksesuar Design’ın İstanbul, Florya Beşyol’daki 2.000 metrekarelik yeni showroom’unda zemin ve duvar kaplamalarında Adex, Cerdomus, Fap Ceramiche, Fiandre, Floorgres, Grespania, Limestone, Naxos, Newker, Porcelaingres, Tonino Lamborghini, banyoda Art Ceram, Azzurra, Bathco, Bertocci, Bianchini Capponi, Butech, Cappelletti, Falper, Gamadecor, Hatria, Lineag, Lineabeta, Lineatre, Margaroli, Nicol, Noken, Teuco, Treesse, Cristina, Fiorentine, Mestre, Nicolazzi, Steinberg, doğal taş ve mozaikte L’antic Colonial, Veromar, mutfakta Gamadecor ve duvar kağıdında Inkiostro Bianco gibi birbirinden önemli markaların koleksiyonları satışa sunuluyor.

DÜNYANIN PEŞİNDEN KOŞTUĞU MERMER İŞLEME MARKASI VEROMAR, AKSESUAR DESIGN’DA
Lüks segmente yönelik, özel tasarım mermer ve mozaik üreten Türk markası Veromar, dünyada eşi benzeri olmayan tasarımları sayesinde kısa zamanda uluslararası arenanın en ilgi gören markalarından biri haline geldi ve Balıkesir’deki ana fabrikasının yanı sıra Amerika, İtalya ve Kazakistan’da showroom’lar açtı.
Mermer ve her türlü doğal taş üzerine çeşitli inovatif desenlemeler yapan markanın tasarımları bugün Amerika’dan Uzak doğu’ya kadar tüm dünya mimarlarının ve profesyonellerinin satınalma listelerinde ilk sırada yer almakta. Her yıl dünyanın en prestijli fuarları olan Cersaie, Masters of Lxry, Unicera, Coverings fuarlarına katılarak koleksiyonlarını ve yenilikçi ürünlerini sektörle buluşturan markanın butik el işçiliğiyle üretilen duvar ve zemin kaplama tasarımları Aksesuar Design ile Türkiye dekorasyon severleriyle bir kez daha buluşuyor. Veromar’ın farklı stillere, tarzlara ve güncel trendlere seslenen pek çok koleksiyonu ile birbirinden değişik mekanlar düzenlemek ve sofistike mekanlar yaratmak mümkün.