Uzun süredir prostat kanseri tedavisi gören  Ömer Bey, durumundaki olumsuz değişlik nedeni ile acilen Ağustos ayında hastaneye yatırılmış ve bağışıklık sisteminin neredeyse çökme noktasına geldiği görülmüştür, Hastanede ayrı özel ve siteril, bir odada tedavisine başlanmış olup tedaviye olumlu karşılık veren Ömer Bey’in durumunun iyiye gittiği görülmüştür.

SON OSMANLI MECLİS-İ MEBHUSHAN,IN TORUNU UNUTULMADI
DTİK Avrupa Girişimci Toplantısı için, İsviçre’nin Zürich Kentinde bulunan Suat Karakuş ve Fadıl Başar, büyük bir vefa örneği göstererek başkent Bern’de bulunan ve bir Üniversite hastanesi olan lIselspital’de yatan Ömer Hikmet’i hastanede ziyaret etti. Kendisine Türkiye’den getirdikleri hediyeyi takdim eden  DTİK Avrupa Komitesi Başkan Yardımcısı Suat Karakuş ve DTİK Avrupa Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Başar Ömer Bey’e moral verdi. Ziyaret sonrası Suat Karakuş yaptığı açıklamada, bir devre yaptığı değerli hizmetlerle damga vurmuş olan Reşat Hikmet Bey’i unutmadıklarını ve onun torununu ziyaret ederek moral verdiklerini söyledi.

DTİK ÜYELERİ,NDEN SON OSMANLI,YA  ANLAMLI  ZİYARETFadıl Başar ise Ömer Bey’le dostluklarının Türkiye’ye dayandığını, Bozcaada’da da komşu olduklarını ve kendisi ile bu tedavi süresi boyunca telefonla devamlı görüştüklerini ama hastaneye gelerek onu iyi görmenin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Başta Ömer Bey’i şahsen tanıyan DTİK Başkanı Nail Olpak olmak üzere, Zürich’te toplantıya katılan tüm DTİK üyelerinin geçmiş olsun ve acil şifa dileklerini Ömer Bey’e ilettiklerini belirtti.

ÖMER HİKMEL ; SAĞLIĞIMA KAVUŞUP VATANA DÖNMEK İSTİYORUM. VATAN HASRETİ İLE YANIYORUM;

Ömer HikmeL Bey ise, kendilerini hastaneye gelerek hasta yatağında ziyaret eden Karakuş ve Başar ile basta DTİK Başkanı Nail Bey’e olmak üzere tüm DTİK ailesine teşekkür ettiğini söyledi. Ziyaretin kendisini çok duygulandırdığını fakat bu vefa örneğinin de büyük moral olduğunu söyledi. Bu hastalıkta moralin çok önemli olduğunu ve Türkiye’den gelen Karakuş ve Başar’ın da kendisine moral ve neşe getirdiğini, yüzünün güldüğünü belirtti. Bu arada kendisini hastanede hiçbir zaman yanlız bırakmayan eşine çok teşekkür etti

Son olarak vatanını çok özlediğini söyleyen Ömer Hikmel Bey vatan hasreti ile yandığını ,en kısa zamanda sağlığına kavuşup, Türkiye’ye dönmek istediğini belirtti.