Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin temeli halkların kadim dostluğuna dayanıyor. İki ülke halkları arasında 100 yıl öncesine dayanan kültürel, dinî ve jeopolitik bağlarla beslenen yakınlık, devletler arasındaki ikili ilişkiler tarihinde neredeyse eşi benzeri olmayan bir olgu. Pakistan halkının kurtuluş mücadelesi için Türkiye’ye yaptığı yardımlarla pekişen ilişkiler bugün tarihi zirveye ulaştı. Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin iki ülke arasındaki ilişkilerin örnek teşkil ettiğini ve Pakistan ile Türkiye gibi ortak kadere sahip olduğunu hisseden başka iki ülke bulunmadığını belirtiyor. Cumhurbaşkanı Hüseyin, Ay Yıldızın İzinde programına iki ülke ilişkilerinin bugün geldiği nokta ile ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’le Türkiye-Pakistan ilişkilerini konuştuk…
Türkiye şefkat elini uzattığı Pakistanlı yetimlerin yüzlerini güldürdü…
Pakistan’daki ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Türk Kızılayı ve TİKA Türkiye ile Pakistan halkı arasında gönül köprüleri kurdu… 
Genel Yayın Yönetmenliğini Bilal Koçak’ın yaptığı Ay Yıldızın İzinde Programının Yayın Kurulu'nda usta gazeteciler Kamuran Abacıoğlu ve Şeref Özata bulunuyor. Programın Genel Koordinatörlüğünü ve Sunuculuğunu Gamze Tokan, Görüntü Yönetmenliğini Mehmet Turan, Yönetmenliğini ise Tarık Tokgöz yapıyor. Ay Yıldızın İzinde programının yapımcılığını Ekovitrin Medya Grubu’na bağlı Uluslararası Yeni Haber Ajansı gerçekleştiriyor.