MADO, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İstanbul'daki özel bir üniversite, dondurma ve sütlü tatlı üretimi konusunda eğitim verecek meslek yüksekokulları açılması proje hazırladı.
Firmanın yönetim kurulu başkanı Mehmet Kanbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile İstanbul'daki özel bir üniversite tarafından kendilerine sunulduğunu ve projeyi çok olumlu bulduğunu söyledi.

Firmasında konuyla ilgili Ar-Ge birimi oluşturduğunu ve üniversite yönetimleriyle bu yönde hazırlanan protokolü en kısa zamanda hayata geçireceklerini belirten Kanbur, şöyle konuştu:

"Projemiz harika bir proje. Hayata geçmesi durumunda Türkiye'nin sütlü tatlı sektöründe çığır açacak bir proje. Türkiye artık çok büyüdü. Meslek okulları artık modern hayatın gerek gördüğü enstrümanlardır. Bir iş kolunun kalitesi, mesleki eğitiminin ölçüsüyle orantılıdır. Meslek okulunun dondurmacılara ve ülkeye çok şey katacağı düşüncesindeyim."

- "YÖK kabul ederse, gelecek yıl öğrenci alınacak"

 Kanbur, dondurmacılık başta olmak üzere sütlü tatlı üretimi konusunda mesleki eğitimin çok önemli olduğunu dile getirdi. 

Kahramanmaraş başta olmak üzere dondurmacılıkta istihdamın giderek arttığını ve artık bu mesleğin profesyonel ve donanımlı kişiler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Kanbur, şöyle devam etti:

"YÖK'ten olumlu cevap alınması durumunda, üniversiteler bünyesinde açılması planlanan Dondurmacılık Meslek Yüksekokulu, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak. Şu an projenin sonlarına gelmiş bulunuyoruz. Amacımız küçük bir şehir halini alan global dünyanın her yerinde hem ülkemizi hem de mesleğini layıkıyla yapan donanımlı dondurmacılar yetiştirmek. Bu şekilde gençlerimizin istihdamını da artırmayı planlıyoruz. Amacımız en az 3 dil bilen, mesleğinin yanında ülke tanıtımına da fayda sağlayan donanımlı, kaliteli profesyonel meslek üyelerini hayata kazandırmak. Bu arkadaşlarımız sadece dondurmayı değil güzel Türkiyemizin örfünü, adetlerini, yemeklerini de tanıtacak."

- "Fakültesi bile olabilir"

Kanbur, dondurmacılığın sabır ve emek gerektiren bir meslek olduğunu, bu alanda yıllardır hizmet veren ve isim yapan meslek erbapları olarak gençlere bilgi ve birikimlerini aktaracaklarını ifade etti.

Başlangıçta eğitimlerin meslek yüksekokullarında verilmesini planladıklarını, daha sonra bu konuda fakülte de açılabileceğini aktaran Kanbur, okullar sayesinde dondurmacılık konusunda akademik ölçüde eğitim verilecek olmasının sektör açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kanbur, meslek yüksekokulu projesi kapsamında bir üniversiteyle imzalayacakları protokolün ardından  Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na başvuracaklarını sözlerine ekledi.