Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı önündeki nöbetçi kulübesine saldırı düzenlendi. 

Alınan bilgiye göre, sarayın Saltanat Kapısı'na gelen ve terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları belirlenen 2 kişi, nöbet kulübesine el bombası attıktan sonra silahla ateş açtı. 

Kulübedeki polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar olay yerinden yaya olarak kaçtı. Olayda 1 polis hafif yaralandı.

Bölgedeki polis ekiplerinin takibi sonucunda teröristler, Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu yakınlarında yakalandı.

Saldırganların üzerinden 1 uzun namlulu otomatik tüfek, 1 tabanca, 2 el bombası ve bu silahlara ait 2 şarjör ele geçirildi.

Gözaltına alınan terör örgütü üyeleri, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. 

Sağlık kontrolünden geçirilen teröristler, yeniden Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Saldırganların, 8 Ağustos'ta AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına saldırı gerçekleştiren kişiler olduğu belirlendi. 

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada 14.30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı'ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda; 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir. Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015'te AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır. Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir."

Selami Altınok incelemelerde bulundu

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, polise silahlı saldırı düzenlenen Dolmabahçe Sarayı çevresinde incelemelerde bulundu.

Altınok, nöbet tutan polislere yönelik silahlı saldırı sonrasında yoğun güvenlik önlemleri alınan bölgeye gelerek, olay yeri inceleme ekiplerinden detaylı bilgi aldı.

Dolmabahçe Sarayı önündeki kulübelerin kurşun geçirmez malzemeyle kaplı olduğu ve bu sayede kulübedeki polislerin saldırıyı yara almadan atlattığı bilgisi aktarılan Altınok, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Güvenlik şeridini aşmaya çalışırken yakalandı

Bu arada, bölgedeki güvenlik şeridini aşmaya çalışan Ayhan A. gözaltına alındı. 

Şüphelinin, terör örgütü propagandası yapmak da dahil 30 suç kaydı bulunduğu ve bir suçtan arandığı öğrenildi.