İSTANBUL (AA) - Kardeşlik Platformu üyeleri, Doğan Holding'in Üsküdar'daki binası önüne siyah çelenk bırakarak eylem yaptı.

Kısıklı'daki bina önünde toplanan grup, holdinge bağlı medya kuruluşlarını alkışlarla protesto etti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu platformun sözcüsü Seyfullah Emin, holding aleyhine yazılar ve fotoğrafların bulunduğu pankart ve dövizler taşıyan gruptakiler adına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 30 yıldan bu yana terör saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

Sabır ve iyi niyetle sürdürülen "Çözüm Süreci" boyunca silahını bırakmayan terör örgütüne en ağır cevabı devletin verdiğini dile getiren Emin, şöyle konuştu:

"Kirli amaçları uğruna, en az amaçları kadar kirli yöntemlere başvuran bu hain şebekeler sürekli bir şekilde milletimize karşı üstü örtülü bir savaş halindedirler. Özellikle medya içerisine yuvalanmış bu şebekeler ellerine geçen her fırsatta milletimizin birlik ve dirliğine, töremize, dinimize, özümüze ve ruhumuza saldırıda bulunmaktadırlar. Kendisine sözde 'merkez' adını takan, gerçekte ise 'Truva atı' olan bu medya ve medya baronu, sömürgeci güçlerin vatan topraklarında bıraktıkları fitne tohumundan başkası değildir. Yasaların açıklarından ustaca faydalanmakta ve her türlü hainliğe maske bulabilmektedir. Doğrudan millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanımıza hakaret edebilme cüretini dahi gösterebilmektedir."

Grup üyeleri açıklamanın ardından holding binasının önüne üzerinde, "Teröre verdiği destekten dolayı Doğan Medyası'nı kınıyoruz" yazılı siyah çelenk bıraktı.

Holdinge bağlı gazetelere ait haber manşetlerinin bulunduğu cam çerçeve ile ellerindeki döviz ve pankartları da binanın önüne bırakan grup üyeleri, daha sonra olaysız dağıldı.