İSTANBUL (AA) - Hukukçular Derneği, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, iki polisin şehit olduğu terör saldırısını protesto etti.
Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Genel Başkanı Mehmet Sarı, terörün kanlı ve alçak yüzünü Diyarbakır'da gösterdiğini belirterek, saldırıda, iki polisin şehit edilmesi, Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin de ifade özgürlüğü kapsamında basın açıklaması yaptığı sırada hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. 

Sarı, "Diyarbakır Barosu gibi önemli bir baronun başkanının öldürülmesi, terörün ne denli gözü kara bir noktaya geldiğini göstermiştir'' dedi.

Şiddete başvurmadan tüm fikirlerin tartışılıp konuşulabilmesinin, öncelikli olarak hukukçuların temel ilkelerinden olduğunu anlatan avukat Sarı, şunları kaydetti:

"Bu olay tekrar göstermiştir ki, silah hiçbir zaman bir düşünceyi savunma ve yayma aracı olmamıştır ve olmayacaktır. Çatışma ortamı ve kaos tüm bireylerin zararınadır. Bu nedenle silahları bırakmanın ve şiddete son vermenin, elinde gayrimeşru bir şekilde silah tutanların bir an evvel bu silahlarını bırakmasının önemi biraz daha anlaşılmıştır. Bu menfur olay neticesi şehit olan polislerimize ve yaşamını yitiren Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Dernek olarak terörün karşısında ve milletin birlik ve kardeşliğinin yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz."