MANİSA (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un baba evini ziyaret eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Sabretmek kolay değil, ama başka da yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Vali Bektaş, beraberinde İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Jandarma Alay Komutanı Bülent Mercan ile birlikte Salihli'nin Kabazlı Mahallesindeki şehidin baba evini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Bektaş, ziyarette şunları söyledi: 

"Sabretmek kolay değil, ama başka da yapacak bir şeyimiz yok. Söyleyecek lafımız da yok. 6 gün sonra ailesine kavuşacaktı. O bölgede sürekli  araba yakıyorlar, asker de müdahale ediyor, arabaların yakılmasını engellemeye çalışıyor. Orada bir araba yakıyorlar ve tuzağı kuruyorlar. Askerde hızla arabaya ulaşmak ve yangını söndürmek olayı bertaraf etmek istiyor."

Jandarma Alay Komutanı Mercan da  şehit düşen Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'la 2009-2011 yılları arasında Şırnak'ta birlikte görev yaptıklarını ve kendisini iyi tanıdığını söyledi. 

- "Bana, 'Oğlumun eğitimi için gelme' dedi"

Şehidin baba evine taziye için gelen yakınları ve vatandaşlarla birlikte dua eden Vali Bektaş, daha sonra Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un eşi Birsen Yavuz ile bir süre görüştü. 

Eşinin iki yıldır Diyarbakır'da görev yaptığını, yanına gidemediğini gözyaşları içinde anlatan Birsen Yavuz, çocuklarının eğitimi için memleketlerinde kaldığını belirtti. 

Şehit olmasaydı eşinin 6 gün sonra Manisa'ya geleceğini ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı için her şeyi yaptık biz, her şeye katlandık. 3 yıl Siirt, 3 yıl Şırnak'ta durdu. Çocuklarım benim boynumu büktü gidemedim. 'Çocuklarımız iyi eğitim alsın, kültürlü olsunlar' dedi. Diyarbakır'dan 6 gün sonra gelecekti. Ben uçak biletini alacaktım. Bana 'Dur alma, bekle. Neyin ne olacağı belli değil, alma' dedi bana. Bizim konuşmamız akşam 20.30'da böyle bitti. Olay ise 21.40'ta olmuş. Benim kocam kimseyi incitmezdi, helal lokma yedirdi bana. Sonuna kadar helal kazandı. Hiçbir görevinde uyumadı, 'Ben uyursam askerler ölür, onlar ana kuzusu' derdi. Askerlerin babasıydı benim kocam. 36 yaşında öksüzdü benim kocam." 

- "Anne 6 gün kaldı, yatacağız, kalkacağız babam gelecek"

Yavuz, 6 yaşındaki oğlunun ölümün ne olduğunu bilmediğini ve ona babasının öldüğünü nasıl anlatacağını bilemediğini dile getirerek, "(Artık anne 6 gün kaldı, yatacağız, kalkacağız, babam gelecek) diyordu, günleri bilmiyordu. Hergün sabah kalkınca 'Ne kadar kaldı?' diye soruyordu" dedi. 

Birsen Yavuz'u teselli etmeye çalışan Vali Bektaş, bunun tek açıklamasının kader olduğunu belirterek, "Bu kader, sadece kader. Kimseye bir sözümüz yok. İnşallah şehidimizin eşinin şu sözlerini duyuyorlardır. Şimdi sizin iki yavrunuz var, O'nun emaneti, o da sizde. Onlara baktıkça kocanızı göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Vali Bektaş'a ziyarette CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da eşlik etti. 

- Şehidin cenazesi Manisa'ya geldi

Bu arada, uçakla İzmir'e gönderilen Şehit Başçavuş İsmail Yavuz'un naaşı, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Salihli ilçesine getirildi. Yavuz’un naaşı, görevli polisler tarafından Salihli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un cenazesinin yarın sabah ailenin talebi üzerine Kabazlı Mahallesi’ne getirileceğini, Hamidiye Camisi'nde düzenlenecek cenaze törenine kadar yeniden Salihli Devlet Hastanesi morgunda bekletileceğini söyledi.