ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cinsel tacize karşı yürüttüğümüz mücadeleye örgüt elebaşıları elinde onuru çiğnenen kadınları da eklemeliyiz. Ben onlara üzülüyorum. Bunlar kaçırılarak dağa taşınan, dağda eğitilen Kürt vatandaşlarımızın kızları. O anneler bana geldiler, ağladılar" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verdi. 

Erdoğan, İstanbul'da geçen hafta iki kadın teröristin polisi hedef alan bir eylem gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Akabinde bu teröristler polisle çatışmaya giriyor ve her ikisi etkisiz hale getiriliyor. Bazı gazeteci kılıklı terör sempatizanları ise bu olayı, utanmadan, sıkılmadan 'iki kadın öldürüldü' diye haber yapıyor. 'İki terörist' demiyor, iki kadın öldürüldü. Daha önce yargılanan, cezaevine giren bu kadınlara birtakım milletvekillerinin, hatta genel başkan diye anılan zatın nasıl canhıraş bir şekilde sahip çıktıklarını da gazete ve televizyon arşivlerinden görüyoruz" diye konuştu. 

İki ay önce Silopi'de etkisiz hale getirilen üç kadın terörist olayında da bunun yaşandığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadınlardan terörist olmaz mı? İşte tanıştık bu teröristlerle. Kimi gazeteciler ve sözüm ona siyasetçiler günlerce bu teröristleri sivil vatandaş diye kamufle etmeye, yutturmaya çalıştılar. Kandil'e gidip orada görüştükleri eli kanlı canileri ekolojik rol modeli olarak gösterecek kadar gözleri dönmüş durumda. Bunlar için mesele hiçbir zaman kadının özgürleşmesi meselesi olmadı, olmayacak. Bunlar kendi kör ideolojilerine körpe beyinler bulmanın, terör çarkını döndürecek taze kanlar aramanın peşindeler ama biz terör örgütlerinin medyadaki, siyasetteki, akademideki gönüllü taşeronlarının gençlerimizi, özellikle genç kızlarımızı zehirlemesine asla izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

"Bu mücadele zor ve meşakkatli bir mücadele" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece hükümetin ve devletin mücadelesinin yeterli olmayacağını, toplumsal yaraların ancak toplumun tüm kesiminin katılımıyla tedavi edilebileceğine işaret etti. Kadın derneklerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, belediyelerin, üniversitelerin, sanatçıların, yazarların bu mücadeleye destek vermesi, katkı sağlaması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, kadına yönelik şiddetin bir ayağını da bu çalışmanın oluşturması gerektiğini söyledi.

Erdoğan şöyle devam etti: 

"Terör örgütlerinin genç kızlarımızı istismarı en az kadına kalkan erkek eli kadar tepki toplamalı, duyarlılık oluşturmalıdır. Cinsel tacize karşı yürüttüğümüz mücadeleye örgüt elebaşıları elinde onuru çiğnenen kadınları da eklemeliyiz. Ben onlara üzülüyorum. Bunlar kaçırılarak dağa taşınan, dağda eğitilen Kürt vatandaşlarımızın kızları. O anneler bana geldiler, ağladılar. 'Benim kızım böyle değildi, aldatıldı ve kaçırıldı' dediler. Orada şu anda akıbetleri meçhul."

Teröre prim veren, kimliğine ve ideolojisine bakarak teröristi kahramanlaştıran zihniyeti hep beraber mahkum etmeleri gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Zira PKK, YPG, DHKP-C, DAİŞ gibi terör örgütlerinin kadınlara yaklaşımlarında hiçbir fark yoktur. Bu örgütlerin hepsi için de kadın sadece ve sadece kullanılacak bir araçtır. Aynı şey paralel ihanet çetesi için de geçerlidir. Paralel ihanet çetesi ve onun elebaşı, yıllarca zihinlerini iğfal ettikleri çocukları bugün dünyanın her yerinde Türkiye aleyhine kullanıyorlar. Şu an Türkiye karşıtı çevrelerin en büyük işbirlikçisi, malzeme tedarikçisi, paralel ihanet çetesinin elemanlarıdır. Artık kız veya erkek tek bir evladımızın, cinsiyeti ne olursa olsun, tek bir vatandaşımızın terör örgütlerinin ve paralel yapının tuzağına düşmesine seyirci kalamayız. Hiçbir anne baba, evladının bu hainlerin elinde heba olmasını istemez. Hem terörle hem de teröre suni teneffüs sağlayan karanlık yapılarla hep birlikte mücadele etmeliyiz."

Türkiye'de kadınların haklarını teslim etmek için sessiz bir devrim yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, terörle ve paralel yapıyla mücadele konusunda da aynı başarıyı ortaya koyacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Sizler güçlü durursanız hiç kimse bu milleti terör örgütleriyle, şer şebekeleriyle terbiye etmeye kalkışamaz" ifadesini kullandı.