ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'a,  Devlet Nişanı takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen resmi karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral Selman Devlet Nişanı Tevcih Töreni'ne geçti.

İki ülke milli marşlarının çalınması ve Kral Selman'ın öz geçmişinin okunmasının ardından, bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programa teşrifleri için konuklara teşekkür etti. 

"Bugün burada değerli kardeşim, değerli dostum Hadim-ül Haremeyn-i Şerifeyn Selman bin Abdulaziz El Suud'a, Devlet Nişanı takdim etmek üzere toplanmış bulunuyoruz" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Nişanı'nın yabancı devlet başkanlarına verildiğini ve Türkiye'nin en yüksek nişanı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu nişan iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların en üst düzeyde takdir edilmesinin bir sembolüdür. Değerli dostum, aziz kardeşim, Suudi Arabistan'da tahta çıktığınız günden bu yana ülkelerimiz arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkılar sağladınız. İki toplum arasında kökünü tarihten alan dostluk ve kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesine yönelik güçlü irade gösterdiniz. Büyük sorunlarla yüzleşen coğrafyamızda dirayetli yönteminiz, bölgesel barış, güvenlik, huzur ve istikrar için bir teminat teşkil ettiniz. Bu bakımdan ülkemizle sergilediğiniz iş birliği ve dayanışma her türlü takdirin üzerindedir. Türkiye ve Suudi Arabistan'ın sizin desteğinizle iş birliğini her alanda daha da derinleştirmesi bölgesel ve küresel barış için bir fırsattır. Önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki iş birliğini her alanda perçinleyecek adımları kararlılıkla atmaya devam ettireceğimize inanıyorum. Şüphesiz bugün gerçekleştirdiğiniz bu tarihi ziyaret, ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş çok güçlü ve anlamlı bir mesajdır. Bu düşüncelerle kadim dostluğumuzun ve kardeşliğimizin en güzide sembolü olacak bu nişanı zat-ı alilerine takdim etmekten, büyük bir memnuniyet duyuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Kral Selman'a, Devlet Nişanı'nı takdim etti.

Kral Selman bin Abdulaziz ise "Allahın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun" sözleriyle konuşmasına başladı. 

Kendisine tevcih ve tevdi edilen nişandan dolayı teşekkür eden Kral Selman, "Şüphesiz Türkiye ile hem halkıyla hem hükümetiyle olan ilişkilerimiz gerçekten de her şeye şayandır." dedi.

Törenin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, resmi öğle yemeğine geçti.

Törende, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yer aldı.