İSTANBUL (AA) - Coca-Cola İçecek, "Euronext Vigeo Emerging 70 Endeksi"ne girmeye hak kazandı.
Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrupa'nın derecelendirme ajansı Vigeo tarafından iş davranışı, toplum katılımı, kurumsal yönetim, çevre, insan hakları ve insan kaynakları alanlarında değerlendirilen Coca-Cola İçecek, "Euronext Vigeo Emerging 70 Endeksi"ne girdi. Coca Cola içecek endekse giren üç Türk şirketinden biri oldu.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'da 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek, "Euronext Vigeo Emerging 70 Endeksi"ne girmeye hak kazandı.

Şirketleri ve organizasyonları çevresel, sosyal ve yönetimsel konularda değerlendirerek ödüllendiren endeks, gelişmekte olan ülkelerden, çevreci, sosyal ve yönetim alanlarında en iyi performansı gösteren 70 şirketi seçti. Coca-Cola İçecek endekse giren 3 Türk şirketinden biri oldu.

Açıklamaya göre, Coca Cola İçecek, geçtiğimiz aylarda da, Borsa İstanbul tarafından açıklanan Kasım 2015-Ekim 2016 dönemi BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girmişti. Şirket böylelikle, Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan 29 şirket arasında yer almıştı.