BALIKESİR (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Faruk Gezen'in Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde ailesinin yaşadığı semt, Türk bayraklarıyla donatıldı.
Gezen'in şehit haberinin duyulmasının ardından Durabeyler Mahallesi sakinleri, ev ve iş yerleri ile sokaklara Türk bayraklarını astı. 

Taziyeleri evinde kabul eden baba Arif Gezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törenin ardından oğlunun, 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'na gönderildiğini ve buradan da helikopter ile memleketi Dursunbey'e getirileceğini söyledi.

Törenin yarın Dursunbey merkezde veya Durabeyler Mahallesi'nde olacağını ifade eden baba Gezen, "Törenin mahallemizde yapılması için yetkililerden ricada bulundum. Oğlum yarın ki törenin ardından mahalle mezarlığında defnedilecek. Mahalleli de öyle istiyor. Ben yetkililerden ricada bulundum" dedi.