Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yürütülen DEKA (Gelişen İstanbul’un, Değer Yaratan Kadınları) projesi kapsamındaki Kadın Girişimciliği Seminerleri’nin son gününde, iş dünyasının başarılı kadınları deneyimlerini paylaşmaya devam etti.
 
Üniversite mezunu ya da üniversitede okuyan ve girişimci olmak isteyen kadınları hedef alan seminerler ve panellerin bugünkü son ayağında girişimcilik adayı kadınlar, iş dünyasının başarılı kadınları ile tanışma, onların deneyimlerini dinleme fırsatı elde ederken panellerin ardından düzenlenen atölye çalışması ile seminerin kapanışı yapıldı.

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Proje ve Pazarlama Müdürü Nil Çeltek bugünkü konuşmasında, kadınlara akıllarına gelen fikirler konusunda ısrarcı olmalarını tavsiye ederken Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Selim Güven ise kendi ayakları üzerinde duran kadınların toplumu mutlaka ileriye taşıyacaklarını vurgulayarak DEKA projesinin önemine dikkat çekti. Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Proje Koordinatörü Dilruba Memişoğlu Işıklar da konuşmasında bu projenin amacının potansiyel girişimci kadınlara genel bilgi vermek, network kazandırmak, girişimlerin sürdürülebilir olması için beceri ve yetilerin geliştirilmesini sağlamak ve kadınların iş hayatına daha fazla katılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. 

Etkinlikte bir konuşma yapan ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, kadınların güçlenmesi ile GSYH arasında doğru bir orantı olduğunu belirterek, “Eğer cinsiyet ayrımı olmasaydı Türkiye’de kişi başı gelir %33 daha fazla olacaktı. Kadınların güçlenmesi önünde kültürel, finansal ve sosyal alanda büyük engeller var. Ancak kadınların eğitim düzeyi yükseldikçe iş gücüne katılım oranları daha da artacaktır.” dedi.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Proje Uzmanı Seçil Çelebi ise, “İstihdam edilmek değil, istihdam edebilmek çok önemli. Bir girişimci küçük bir iş yeri kursa önce kendi istihdamını sağlar sonra diğerlerinin. Bu yüzden ülkenin kalkınması için istihdam çok önemli.“ dedi.

Arya Women Direktörü Deniz Duygu, kadın girişimcilere tavsiyelerde bulunarak, “Benim girişimcilere önerim: Araştırın ve yapın. Araştırmak çok önemli, rakiplerinizi iyi bilmeniz gerekiyor. O işi yapanları, pazarınızı bilmiyorsanız kaybedersiniz. Hata yapmaktan korkmayın ama o hatayı iki kere yapmayın. Hata sizi ya başarıya götürür ya da onun gerçekten bir hata olduğunu öğrenirsiniz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Recontact Yapımcısı Simay Dinç’in moderatörlüğünde yapılan panellerde, Tarımsal Pazarlama Kurucusu Tülin Akın, Anneysen.com Kurucu Ortağı Pınar Şimşek, Tavsiye Kanalı Kurucusu Renan Tavukçuoğlu, Femilena Kurucusu Yeliz Er, Idecon Kurucusu Yaprak Yapsan, Uplifers Kurucusu Eda Günay ve Annelutfen.com Kurucusu Roys Güreli girişimcilik dünyasında elde ettikleri bilgi ve tecrübeleri katılımcılar ile paylaştı.