İSTANBUL (AA) - Çınaraltı Hamdullah Paşa Camisi, yapılan restorasyonun ardından, cuma namazıyla birlikte ibadete tekrar açıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çınaraltı Hamdullah Paşa Camisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Çengelköy'de şehit olanlar için okunan mevlit ve kılınan cuma namazı sonrasında ibadete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlara rahmet dileyerek, caminin Üsküdar'ın tarihi eserlerinden biri olduğunu söyledi.

Başkan Türkmen, caminin günümüze kadar iki kez restorasyon sürecinden geçtiğini ifade ederek, "15 Temmuz'da Çengelköy'ümüzde çok çetin bir mücadele verilmiş, adeta bir savaş yaşanmıştır. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden başta Çengelköy'deki vatandaşlarımız olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başta Çengelköy muhtarımız olmak üzere burada önemli ölçüde gazimiz ve şehidimiz oldu. Üsküdar'ımızdaki bu önemli eserlerin restorasyonunu yapmaya devam ediyoruz. Şu anda restore ettiğimiz ve başlamak üzere olduğumuz birçok tarihi eserimiz ve camimiz var." diye konuştu.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise memleketin namusuna, istikbaline, istiklaline musallat olan FETÖ'yü kınadığını belirterek, "Yurt dışından bu örgüte destek verenlere millet çok güzel bir tokat attı. Bu millet aziz bir millet, bu milletin bağımsızlığına, bayrağına kastedenler her zaman bu dersi alacaklardır, bu şiddeti göreceklerdir. Türkiye çok büyük bir felaketin eşiğinden döndü, Cumhurbaşkanımızın milleti sokaklara çağırması bu milleti şuurlandırdı ve bilinçlendirdi. Bu terör örgütü, maalesef bazı insanlara inandırılamamıştı bunların gerçek yüzü ortaya çıkmış oldu." dedi.

Konuşmaların ardından Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir'in dua etmesinin ardından kurdele kesilerek cami ibadete açıldı. Açılışa katılan vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.