Ayrıca yine SsangYong’un 2018 yılında satışa sunmayı hedeflediği merakla beklenen yeni konsept aracı SIV-2 ‘de Cenevre’de görücüye çıktı.
SIV-2, Tivoli’den daha geniş bir hacme, 1.5 litre turbo benzinli bir motora eşlik eden 10kW gücü olan elektrikli motor ve 500Wh lityum iyon batarya takımından oluşan hibrit bir üniteye sahip olacak. Ayrıca yüksek çözünürlüklü çift dokunmatik ekranı ve benzersiz ses sistemi ile farkını şimdiden ortaya koyuyor.   

SsangYong’un gelecek vizyonu Cenevre Fuarı’nda tüm SsangYong severleri heyecanlandırdı.

SsangYong XLV:
XLV’de heyecan verici ve akıllı araç kavramının altını çizen, ince ama dinamik karakter çizgileri gövde  boyunca ritmik bir şekilde akıyor. Önde, bir kartalın kanatlarının yayılmasını andıran ve düzgün ince bir görünüm sergileyen, radyatör ızgarası ve farları arasında bütünleşen bir tasarım mevcut. 
XLV’de, siyah renkli D sütunu ve tavan çizgisi tasarımı aracın sportif ve dinamik karakterini vurguluyor.
XLV, Tivoli’de olduğu gibi bej, siyah ve kırmızı iç döşeme seçenekleriyle kullanıcısına lüksü kişiselleştirme imkanı sunuyor.
XLV, dış görünüş olarak sportif ve dinamik bir tasarım sunarken, Tivoli’den 238 mm daha uzun gövde yapısı sayesinde  297 litre fazla bagaj hacmi sunuyor. XLV, konforuyla olduğu kadar 720 litrelik bagaj hacmiyle de sınıfında lider.
XLV, akıllı telefonunuzu araçtaki 7 inç yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranına kolay entegre edebilmeyi sağlayan “smart connectivity” özelliğini kullanıcısına sunuyor.
XLV’de, gösterge paneli altı ayrı renk (kırmızı, mavi, sarı, mavi, beyaz ve siyah gökyüzü) seçeneği ile ruh halinize göre değiştirilebilir, ve geceleri sakinleştirici bir ortam yaratmak için daha sade bir görünüme bürünür.
Ayrıca XLV’de Euro 6 ile uyumlu 1.6 litre benzinli /dizel motor, 6 vitesli otomatik /manuel şanzıman, iki tekerlekten çekiş veya dört tekerlekten çekiş seçenekleriyle eşleşiyor. 
XLV’de %38,5 oranında yüksek dayanımlı çelik kullanımı yapılmış olup ayrıca dayanıklılığı artırmak adına otomobilin 10 ana bölgesi sıcak press punto teknolojisi ile üretilmiştir.
XLV’de gündüz yanan led farlar sayesinde aracın trafikte görünürlüğü daha belirgin hale gelmiştir.
Sürücü ve yolcu korumasını üst seviyelere taşımak üzere XLV‘de bir diz yastığı da dahil olmak üzere yedi hava yastığı bulunuyor.
XLV’de ayrıca, 4x4 off-road yeteneği ve güvenlik için çok bağlantı kollu arka süspansiyon sistemi mevcut.
XLV, 167mm’lik yerden yüksekliği ve 20 derecelik yaklaşma açısı ile SsangYong’un SUV DNA’sına atıfta bulunuyor.




SsangYong SIV-2:
SIV-2, Tivoli’den daha geniş bir iç ve dış hacime sahip olacak.
Dış tasarım olarak ise, Tivoli’den daha belirgin vücut hatları ile, daha çarpıcı bir tasarıma sahip olacak.
Tivoli’den tasarım ve güvenlik olarak etkilenen SIV-2, 5 koltuğa sahip olacak. Ayrıca zerafet duygusu, süet koltuk kumaşları ve ahşap kaplamalar ile belirgin hale getirilmiş.
SIV-2, konsol üstünde konumlandırılmış merkezi ekrana ek olarak hemen altında yer alan ikinci bir dokunmatik ekranla  yeni bir bilgi-eğlence deneyimi sunuyor.
Koltuklara monte edilen hoparlörler ile, müziğe eşlik eden ışıklı kapı panelleri benzersiz bir  surround-ses kalitesi vadediyor.
SIV-2’de, 1.5 litre turbo benzinli bir motora eşlik eden 10kW gücü olan elektrikli motor ve 500Wh lityum iyon batarya takımından oluşan hibrit bir üniteye sahip olacak.
Böylece daha sessiz ve verimli bir performansa ulaşılırken, egsoz emisyon değerlerinin de düşürülmesi sağlanacak.