ANKARA (AA) - Türk Eczacıları Birliği (TEB) üyeleri, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesindeki eczanede çıkan silahlı kavgada yaşamını yitiren 4 eczacıyı, olay yerine karanfiller bırakarak andı. 

TEB üyeleri, beyaz önlükleriyle Cebeci Hastanesi önünde toplandı. Eczacılar, saldırının yaşandığı fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümündeki eczaneye gelerek, hayatını kaybeden meslektaşlarının fotoğraflarının yer aldığı masaya karanfiller bıraktı. 

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, burada yaptığı açıklamada, meslektaşlarının bir "cani" tarafından katledildiğini söyledi.

Bir dizi ihmal olduğunu, cinayetin sadece o gün yaşananlar nedeniyle gerçekleşmediğini savunan Çolak, "Olay yıllardır devam eden bir usulsüzlüğe eczacılar tarafından el konulması sonucu, eczacıların yok edilmesi işidir." ifadelerini kullandı.

Cebeci Hastanesi Başhekimliği, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve daha önce konuya yönelik soruşturma yürüten savcılığın olayla ilgili ciddi zafiyetinin olduğunu öne süren Çolak, "Bu zaaflar sonucunda olay gündeme gelmiş ve 4 meslektaşımız maalesef öldürülmüştür." dedi.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Süleyman Güneş de eczacıların öldürülmesiyle ilgili hukuki sürecin bir an önce sonuçlandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından yanlarında getirdiklerin siyah çelengi Cebeci Hastanesi Başhekimliği önüne bırakan grup, bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı. 

Basın açıklamasına, CHP'nin eczacı vekilleri, Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Bursa Milletvekili Erkan Aydın da katıldı. 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde 24 Haziran'da teknisyen Enver T, tartıştığı eczacılar İlknur Yüce, Hikmet Türk, Gürsu Ulaşan ve Özler Kiriş'i silahla öldürmüştü.