MUĞLA (AA) - Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya, ölüm yıl dönümünde, yakınları tarafından cesedinin çıkarıldığı iskelede anıldı.

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Dalyan Kanalı'nda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın ölümünün birinci yılı nedeniyle cesedinin çıkarıldığı iskelede anma töreni düzenlendi.

Törene Cansu Kaya'nın babası Osman Kaya, ablası Burcu Kaya, aile avukatı İsmail Can Varol ve diğer yakınları, cesedin çıkarıldığı iskeleye ve kanala karanfil bıraktı.

Genç kızın cesedinin kanaldan çıkarıldığı anı simgeleyen cansız bir mankeni Dalyan Kanalı üzerindeki çay bahçesi iskelesine getiren yakınları, Türkiye'de cinayete kurban giden kadınların isimleri ile tepkilerini dile getirdikleri dövizleri, cansız mankene yapıştırdı.

İskeleye ve kanala çiçekler bırakan yakınları, cansız mankenin etrafına da mumlar yaktı.

Aile avukatı İsmail Can Varol, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili yeni bir fotoğrafa ulaştıklarını söyledi.

Dosyanın mevcut haliyle Cansu’nun cinsel istismara uğradığının ve hunharca katledildiğinin kendilerine göre çok açık bir şekilde ortada olduğunu anlatan Varol, "Mevcut dosyadaki deliller yeterli. Ancak soruşturmayı genişletilerek başkaca ek delil ibraz edeceğiz. Cansu’nun özellikle boğazında boğularak öldürüldüğüne, elle veya bir cisimle boğularak öldürüldüğüne dair çok önemli bir resme ulaştık. O resmi mahkemeye ibraz edeceğiz" diye konuştu.

Varol, 24 Haziran'da yapılacak olan duruşmada, otopsiyi yapan Adli Tıp uzmanının mahkemede tanık ve bilirkişi sıfatıyla dinleneceğini anlatarak, böylece sanıkların bu suçu işlediğinin başkaca bir delile gerek kalmaksızın kesin bir şekilde kanıtlanmış olacağını savundu.

-  "Cansu’ya bir de söz vermeye geldik"

Ölümünün birinci yılında cinsel saldırıya uğrayan ve hunharca katledilen Cansu’yu anmaya geldiklerini belirten Varol, "Soruşturma aşamasında ciddi ihmaller var. Soruşturmanın seyrine göre bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Cansu’ya bir de söz vermeye geldik. Cansu’nun katilleri mutlaka hak ettikleri cezayı alacaklar. Buna söz veriyoruz. Kovuşturmanın sonucu hakkında bir şüphemiz yok. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum." dedi.

Cansu Kaya’nın babası Osman Kaya ise tek isteklerinin adaletin yerini bulması olduğu ifade ederek, "Cansu öldürüleli bugün 1 yıl oldu. İnşallah hak ettikleri cezayı alırlar. En ağırlaştırılmış şekilde. Tek isteğimiz o." dedi.

- Olay

Cansu Kaya, geçen yıl 14 Haziran'da kaybolduktan iki gün sonra Dalyan Kanalı'nda ölü bulunmuş, olayla ilgili M.P.Ç. (17) ve Necati D. (25) tutuklanmıştı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile 10 Haziran'da olay yerinde sanıkların da katılımı ile keşif yapılmıştı.