ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, özellikle Ezine ilçesi dolaylarındaki etkili olan dolunun yaklaşık 20 bin dönüm zeytin ve sebze ekili alanda zarara yol açtığını bildirdi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgar ve dolunun ilçede yaşamı olumsuz etkilerken, tarım alanlarına da zarar verdiğini söyledi.

Bölgede dün gece aniden başlayan dolunun binlerce dönüm ekili arazinin bulunduğu Ezine çevresinde afete dönüştüğünü ifade eden Kaya, Kumburun, Bozköy, Taştepe, Çamoba, Üvecik köyleri başta olmak üzere bölgede milyonlarca liralık hasara yol açtığını belirtti. 

Kaya, zarar tespit çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bölgemize ciddi anlamda dolu yağdı. Bu nedenle ekili arazilerde ciddi zararlar meydana geldi. Bölgeden bize gelen haberlere göre yaklaşık 20 bin dönüm zeytin ve sebze ekili alanda zarar oluştu. Tarlalarda, bahçelerde hiç mahsul kalmamış. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zarar tespitine başladı. Net rakamlar bir iki gün içinde ortaya çıkar. Üreticimiz büyük sıkıntı içinde. Bu nedenle ilgililerden yardım ve destek bekliyoruz."