ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, bir kuyumcudan yaklaşık 2 kilogram ağırlığında altın ile bir miktar döviz çaldıkları iddiasıyla baba ve oğlu gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Biga Caddesinde kuyumculuk yapan Gürcan Babacan'a ait iş yerine camı kırarak giren 2 kişi, yaklaşık 2 kilogram altın, bin 15 avro, 30 sterlin, bin 425 dolar ve 25 lirayı alarak bir çuvala koydu.

Bu sırada alarmın çalması üzerine şüpheliler iş yerinden çıkarak kaçtı. Bölgede bulunan bir taksici alarmı duyup, camın kırık olduğunu görünce polise ihbarda bulundu. Alarm sayesinde cep telefonuna mesaj gelen Babacan da iş yerine gitti.

Bölgede inceleme yapan polis ekipleri, iş yerinin yaklaşık 100 metre ilerisinde yere düşen künyeyi fark etti. Arama çalışmalarını sürdüren polisler, birkaç noktada daha çuvalın delik bölümünden yere düşürülmüş olan altınları buldu.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Yenice'den Çanakkale'ye giden bir minibüste bulunan ve olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen E.T. (50) ile oğlu A.T'yi Çan ilçesi girişinde yakaladı.

Zanlılar, ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Kuyumcu Babacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinin güvenlik kamerası sayesinde zanlıların yakalandığını söyledi. Telefonuna gelen mesaj üzerine dükkanına geldiğini belirten Babacan, şunları kaydetti:

"Alarm çalınca hemen iş yerime geldim. Camın kırık olduğunu gördük. Çevrede yaptığımız incelemede, altınlardan bir bölümünün yere döküldüğünü gördük. Bu sayede bir süre takip ettik. En azından kaçış güzergahlarını öğrendik. Bu esnada bir minibüs sürücüsü sosyal medyada paylaştığımız güvenlik kamerasının görüntülerinden şüphelileri belirleyerek polise ihbar etti. Bu sayede de yakalandılar. İş yerinden alınan bütün altın ve paralar iade edildi."