Çalık Holding, Aziz & Gwen Sancar Vakfı’nın North Carolina Üniversitesi kampüsünün içerisinde hayata geçmesi için çalışmalarını sürdürdüğü Sancar Türk Kültür Merkezi projesinin tanıtımına destek için özel bir davet düzenledi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’ın ev sahipliğinde, Aziz ve Gwen Sancar onuruna düzenlenen davette konuklara Sancar Türk Kültür Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği gecede, Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter’ın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’nun yanı sıra Ali Sabancı, Adnan Polat, Nihat Özdemir, Nilüfer Bulut, Sanem Oktar, Mehmet Büyükekşi, İbrahim Çağlar ve Hüsnü Özyeğin gibi iş dünyasının önemli isimleri de yer aldı.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Ahmet Çalık yaptığı konuşmada “Aziz Sancar hocamız 2015 yılı Nobel kimya ödülünü alarak ülkemize ve milletimize büyük bir gurur yaşattı. Aziz Sancar Hocamızın bir hayali var; Türk Kültür Merkezi kurmak. Bu merkez Türkiye ve Amerika arasında bilim ve teknoloji alanında işbirliği üzerine çalışacak, ülkemizdeki üniversitelere ve teknokentlere danışmanlık verecek. En önemlisi Türkiye’den Amerika’ya giden öğrenci ve araştırmacılara destek olacak, misafir evi ile öğrencilerin konaklaması sağlanacak. Hocamızın yıllar önce başardığı gibi yeni kuşak Türk evlatlarının da başarması için gençlerimize kucak açacak. Bu geceyi Aziz hocamızın gurur duyduğumuz ödülü kadar bizleri sevindiren, heyecanlandıran Türk Kültür Merkezi projesini sizlerle paylaşmak için düzenledik. İstedik ki sizler de bu hayale ortak olun” dedi.

Aziz Sancar, vakıf olarak daha donanımlı yeni bir merkez oluşturmak için çalışmaya başladıklarını anlattı. Yeni projenin Türk Kültür Merkezi adıyla daha geniş bir çerçevede hizmet vereceğini aktaran Sancar şu bilgileri verdi:
“Sancar Kültür Merkezi aracılığıyla lokal senatör ve kongre üyeleriyle aktif olarak iletişim kurarak Türkiye’ye davet edeceğiz. Amerika dışında eğitim kapsamında Türkiye’ye öğrenciler için eğitim amaçlı turlar düzenleyeceğiz. Türkiye’den gelen öğrenci ve araştırmacılara rahat uyum sağlama konusunda tam destek vereceğiz. Türk-Amerikan toplumları arasında karşılıklı anlayış ve yakınlığı artırmak için çalışmalar yapacağız. Türk-Amerikan organizasyonları arasında iletişim ve işbirliği olanakları sunmak ve geliştirmek üzere programlar düzenleyeceğiz. Ayrıca Türkiye'de bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere Kuzey Carolina’daki büyük üniversitelerini ve teknokent kurumlarının imkanlarını sunarak yardımda bulunacağız.” Kuzey Carolina’da faaliyet gösteren Aziz Sancar Vakfı, Türk ve Amerikan toplumları arasında karşılıklı anlayış ve kardeşliği geliştirmek, Türkiye’den gelen öğrenci ve araştırmacılara Amerika’ya uyum sağlamaları konusunda destek olmak, Türkiye ve Türk kültürü hakkında bilgi sağlamak ve eğitim konularında danışmanlık sunmak için çalışıyor.