Toplumsal Özel Liyakat Nişanı’nın Çalık Holding’e ait şirketlerin ülkenin finans ve telekomünikasyon sektörlerinde gösterdiği başarılı faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri nedeniyle verildi. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık törende yaptığı konuşmada, Arnavutluk Toplumsal Özel Liyakat Nişanı’nın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Nişani’ye teşekkür etti.

Çalık Grubu için manevi değeri yüksek bir ülke olan Arnavutluk’ta kalıcı yatırımları sürdürmek ve topluma değer katan projeler üretmek için gönülden çalıştıklarını ifade eden Çalık, “Toplumsal Özel Liyakat Nişanı’nı Arnavutluk’ta faaliyet gösteren Çalık Grubu şirketlerinde çalışan tüm arkadaşlarım adına alıyorum. Şahsımı ve grubumuzu onurlandıran bu Nişan’da her birinin katkısı ve emeği var. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çalık Holding, Arnavutluk’taki ilk yatırımını 2006 yılında BKT’nin, ikincisini ise 2007’de Albtelecom’un alınmasıyla gerçekleştirdi. Arnavutluk’ta 64 şubesi ile hizmet veren BKT, bireysel bankacılıkta lider olmanın yanı sıra, Arnavutluk’un mevduat büyüklüğü ve toplam varlıklarıyla en büyük bankası olma özelliğini taşıyor. Arnavutluk’un en köklü ve büyük sabit hat operatörü olarak hizmet veren ALBtelecom ise müşterilerinin iletişim ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmek amacıyla çalışmalarına ve yatırımlarına devam ediyor.