Yılın Starları’nda büyük yarış sona erdi. 27 ayrı kategoride Ekovitrin Jürisi tarafından belirlenen 81 aday yarıştı. Yılın Starları’nı belirlemek için 310 bin 202 oy kullanıldı.

EKOVİTRİN’ in geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Yılın Starları Anketi” bu yıl rekor bir katılımla sonuçlandı. 14’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz “Yılın Starları Anketi” 1 Ocak’ta başlamıştı. Büyük yarış, 20 Mart akşamı sona erdi. ABD’den Çin’e kadar dünyanın dört bir yanından okuyucularımız www.ekovitrin. com haber sitemiz ve Ekovitrin dergisindeki anket formunu doldurarak oylamaya katıldılar. 
Siyasetten bürokrasiye, üniversitelerden belediyelere, sivil toplum örgütlerinden şirketlere ve marklara, yurt içinden ve yurt dışından iş adamlarına kadar 27 ayrı kategoride Ekovitrin Jürisi tarafından belirlenen 81 aday yarıştı. Yılın Starları’nı belirlemek için 310 bin 202 oy kullanıldı. Yılın Starları Anketi’nin ilk düzenlendiği yıl 7 bin 854 olan oy sayısı, 2013 yılında 270 bin 992’ye ulaşarak rekor kırmıştı. 2014 yılında ise Yılın Starları için 184 bin 232 oy kullandı. Yarışma bu yıl farklı bir ilgi görürken, kullanılan oy sayısı da büyük oranda artarak 310 bin 202’ye ulaştı ve yeni bir rekor kırıldı. Bu sayı 14 yıl boyunca ulaşılan en büyük katılım oldu. Yılın Starları Anketi, kullanılan oysayısı ve coğrafyayı dikkate aldığımızda belki de dünyanın en geniş katılımlı anketi ve kamuoyu araştırması niteliğini taşıyor.
Anketimizi yoğun olarak katılan ve kullandıkları oylarla 2014 yılının starlarının belirlenmesine katkı sağlayan tüm okurlara teşekkürü borç biliriz.
Türkiye’nin en çok okunan iş ve ekonomi dergilerinden biri olan EKOVİTRİN’in geleneksel, hale getirdiği ve bu yıl 14’üncüsü düzenlenen "YILIN STARLARI ANKETİ" sonucunda belirlenen Yılın Starları ödüllerini İstanbul’da gerçekleştirilecek görkemli bir törenle alacaklar. Yılın Starları Ödülü, ekonomi, iş ve siyaset dünyasının Oscar’ı niteliğinde…

Başarıyı yakalayan ve ödülü hak eden isimleri Nisan kapağımıza taşıdık. Ayrıca Yılın Starları ile ilgili ayrıntılı bilgiler Ekovitrin sayfalarında yer alıyor. Bu başarılı isimleri www.ekovitrin.com haber sitemizde de yayınlıyoruz. 2014 yılında zirveye çıkarak “Yılın Starı” seçilen kişi, kurum ve kuruluşları Ekovitrin adına içtenlikle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.