Alınan bilgiye göre, 4 şüpheli, Kükürtlü Mahallesi'nde, bir apartmanın çatısındaki bacaya bağladıkları iple 5'inci kattaki N.K'ya ait daireye balkondan girdi. Dairedeki çelik kasayı açamayan şüpheliler, 5 kattan attı. Açılmayan kasa Beşyol mevkisindeki bir eve getirildi.
Burada, çeşitli yöntemlerle açtıkları kasadan çıkan çok sayıda altın, inci kolye, zümrüt ve bileklikleri alan zanlılardan biri, diğer arkadaşlarına harçlık olarak ikişer adet çeyrek altın verdikten sonra, altınları bozdurmak için kuyumcuya gitti. 

Hırsızlığı öğrenen ev sahibinin haber vermesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelilerden A.Ş'yi (29) gözaltına aldı. Polis, emniyetteki ifadesinde olayı 3 arkadaşıyla gerçekleştirdiğini söyleyen A.Ş'nin ifadesi doğrultusunda, Çekirge Mahallesi'nde bir otelde kız arkadaşıyla kaldığı belirlenen Ö.F.D'yi (20) gözaltına almak istedi. Polislerin geldiğini duyunca, otelin ikinci katından atlayan Ö.F.D'nin iki kolu kırıldı. Ö.F.D. de hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.  

Soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, firari zanlıların araç kiralayabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, kentteki oto kiralama şirketleriyle temasa geçti. 

Vakıf Mahallesi'ndeki bir firmadan kiraladığı otomobille, aynı mahallede belirlediği bir kuyumcuya giden zanlılar, ziynet eşyalarını 700 bin lira karşılığında bozdurmak için anlaştı. Zanlılar, kuyumcunun söz konusu miktarı tek seferde vermesinin mümkün olmadığını söylemesi üzerine, 20 bin lira kapora alarak işyerinden ayrıldı.

Bu sırada, oto kiralama firmasının sahibinin polisi arayarak şüphelilerin otomobil kiralayarak bir kuyumcuya gittiğini söylemesi üzerine tespit edilen kuyumcuya giden güvenlik güçleri, çalıntı ziynet eşyalarına el koydu.  

Kuyumcu hakkında "çalıntı malı satın almak" suçundan işlem yapan polis ekipleri, aranan 2 zanlının bulunması için çalışma başlattı.