Yaşanan sorunu çözmek için Bulgaristan Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski ve Maliye Bakanı Vladislav Goranov bir araya gelerek, konuya çözüm bulmak üzere bir toplantı yaptı.
Yük taşıma örgüt temsilcilerinin de katıldığı kurumlar arası toplantı sonrasında değerledirmelerde bulunan Maliye Bakanı Goranov, Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nda yaşanan sorunların çok kapsamlı olduğunu, gümrük kapısında yıllardır süren ve bir türlü tamamlanamayan altyapı onarım işletim sistemi yanı sıra evrak işlemlerinde de kendilerine büyük sıkıntı çıkardığını söyledi.

Maliye Bakanı Goranov sorunu aşmaya yönelik olarak, Kaptan Andreevo'nun bağlı olduğu Svilengrad Bölge Müdürü Stefan Maraşev'in görevinden alınarak, yerine Gümrükler Genel Müdürü Vanö Tanov'un atandığını duyurdu. Tanov, soruna çare buluna kadar bu görevde kalacak.

Görevi yeni devralan Tanov ise, soruna kalıcı bir çözümün bulunabilmesinin ancak Bulgaristan ile Türkiye arasında gelecek ay yapılması planlanan üst düzey toplantının ardından aşılabileceğini belirtti.

Bakan Goranov, Kaptan Andreevo'da sadece 8 noktada işlem yapılabildiğini ancak personel yetersizliğinin telafisi için yurt içinden de sınır kapısına personel takviyesi yapılacağını açıkladı.

Goranov, yaşanan sorunlar arasında gümrükte çalışan görevliler arasında organizasyon ve çalışma motivasyonu eksikliğini de gerekçe gösterdi. 

Bölgede bir ay önce güvenlik görevlilerinin sigara kaçakçılığını sonlandırmak üzere düzenlediği operasyon sırasında aralarında gümrük memurları, sınır polisininden bulunduğu 22 görevli göz altına alınmış, çökertilen kaçakçılık şebekesinin hazineye verdiği zarar ise 280 milyon avro olarak açıklanmıştı.

Operasyonun ardından Kaptan Andreevo'daki çalışmaları takip etmek üzere sınır kapısındaki çeşitli noktalara 160 yeni güvenlik kamerası yerleştirildi.

Öte yandan sınırın her iki tarafında geçiş için sıra bekleyen tır şoförleri ise yaşanan gecikmeler nedeniyle günlük zararlarının 150 avro olduğunu belirterek şikayetlerini dile getirdi.