AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye görüşmelerinde toplumun tüm kesimlerinin söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Suriye görüşmelerinde Kürtlerin bulunmadığı bir masanın eksik olacağını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz Suriye'de Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin, Sünnilerin, Nusayrilerin, Hrıstiyanların hep beraber, bir arada olduğu bir masa olması gerektiğini düşünüyoruz. Kürtlerin masada bulunması bir zarurettir. Kürtlerin olmadığı bir masa eksik olacaktır. Ancak biz Kürtlerin değil, Kürtlere de zulmeden YPG'nin ve PYD'nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız."

"Erken seçim gibi bir gündem yok"

Türkiye'nin, 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulduğuna işaret eden Davutoğlu, "Açık ve net olarak ifade edeyim ki 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye'nin, bugün itibariyle erken seçim gibi bir gündemi yoktur" dedi.

"Siyasi ahlakı da öğretiriz"

Halkın, "1 Kasım'da mührü oy pusulasına vurduğuna" dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Millet, 1 Kasım'da mührü oy pusulasına vurdu, Kılıçdaroğlu hala dinliyor, hala onu dinliyor. O mührün sesi o kadar ağır geldi ki bu sefer yaptığı tek şey o mührün güçlü sesine karşı nezaketsiz, edebe mugayir bir üslup takınmak. Biz onlara edebi de öğretiriz. Seçim mührünü öğrettiğimiz gibi siyasi edebi de siyasi ahlakı da onlara öğretiriz."