Fethiye'de yaşayan 47 yaşındaki Cangara, İlçe Müftülüğünün başlattığı "Braille Alfabesiyle Kur'an-ı Kerim Okuma Kursu"nun tek kursiyeri oldu. Merkez Yeni Mahalle Camisi'nde haftanın 3 günü, 2 saat kurs gören Cangara, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki ayda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini söyledi.
Cangara, ilk başlarda biraz zorlandığını ancak kısa süre sonra öğrenmenin eğlenceli hale geldiğini ifade etti. Fethiye Müftülüğüne teşekkür eden Cangara, “Benim gibi arkadaşlar da çekinmeden başvursunlar, öğrenmesi çok kolay" dedi.

Kur'an Kursu Öğretmeni Zehra Kula ise Diyanet İşleri Başkanlığının izniyle açılan kursa ilçeden sadece Cangara'nın katıldığını bildirdi. Cangara'nın öğrenme isteği olan bir kursiyer olduğunu belirten Kula, umduğundan daha kısa sürede iyi noktalara geldiklerini vurguladı.

Kula, alfabedeki noktalar küçük olduğu için birkaç gün zorluk çektiklerine işaret ederek, "Eğer, Braille alfabesini bilmiş olsaydı çok daha rahat olacaktı. Çok az kuralımız kaldı. Kur'an-ı Kerim’i hece hece okuyoruz. Kısa bir süre sonra daha akıcı hale gelecek" diye konuştu.