BP, Türkiye’nin en fazla araç trafiğinin bulunduğu E5 karayolu üzerinde, hem Kadıköy – Maltepe hem de Maltepe – Kadıköy yönündeki müşterilerinin yakıt ve servis ihtiyacını gidermek üzere, BP Petrolleri AŞ tarafından acenta modeli ile işletilen iki yeni istasyonu hizmete açtı. Kadıköy – Maltepe yönündeki Güney istasyonunun ürün portföyünde otogaz da bulunuyor. Günde 4 bin müşteriye hizmet vermesi hedeflenen BP Bostancı Güney ve Kuzey istasyonlarında aynı anda 22 araca servis sağlanabiliyor.

BP Türkiye Akaryakıt Ülke Müdürü Martin Thomsen, BP Bostancı Güney ve Kuzey istasyonlarının BP Türkiye’nin yeni konsepti “ışık hızında hizmet” yaklaşımının en son iki örneği olduğunu belirterek şunları söyledi; “BP’nin inovatif bir yaklaşımla geliştirerek sektöre getirdiği yeni bir uygulama olan “acenta modeli” ile işletilen istasyonlarımıza yeni iki istasyon ekledik. Müşteri memnuniyetinin BP olarak bizim ve bayilerimizin başarısında en önemli unsur olduğuna inanıyoruz. Bostancı istasyonlarımız bu yaklaşım çerçevesinde, en son teknolojiler kullanılarak çevreye duyarlı bir altyapı ile yenilendi ve ürün portföyüne otogaz ürünü de eklendi. İki istasyonumuzda aynı anda 22 araca servis verebileceğiz.” İstasyonlarda ayrıca, uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA Food & Services Group, Cakes & Bakes markası ile özel bir servis alanında müşterilerine fırın ürünleri ve sıcak içecekler sunuyor. Böylelikle Cakes&Bakes markası ve ürünleri üç istasyonda BP müşterileri ile buluşuyor.  Bostancı Güney ve Kuzey olarak isimlendirilen, karşılıklı olarak konumlanan BP istasyonları, müşterilere en iyi deneyimi yaşatmak üzere modern bir anlayışla düzenlendi. Günümüzün son teknolojileri kullanılarak inşa edilen ve çevreye duyarlı bir altyapıya sahip Bostancı Güney ve Kuzey istasyonlarında, Castrol yağ değişim ünitesi ile , araç iç dış yıkama hizmetleri sunuluyor.




Bostancı İstasyonlarına özel kampanya
BP Bostancı Güney ve Kuzey istasyonlarının açılışı nedeniyle, sadece bu istasyonlara özel bir de kampanya başladı. 31 Mart'a kadar geçerli olacak kampanyada bu iki istasyondan akaryakıt veya otogaz alışverişi yapan BP müşterileri BP Club Kart Sadakat programı çerçevesinde aldıkları yakıtın yüzde 5’i oranında hediye yakıt kazanacaklar. Bostancı Güney ve Kuzey istasyonlarından yakıt alanların BP Club kartlarına alınan akaryakıt veya otogaz tutarının yüzde 5'i tutarında BP Club puan otomatik olarak yüklenecek.

Acenta İşletmeciliği modeli 34 istasyonda uygulanıyor
BP tarafından halen aktif 34 istasyonda uygulanmakta olan “Acenta İşletmeciliği Modeli” önümüzdeki dönemde de yaygınlaştırılması hedeflenen yeni bir iş modeli. BP’nin kendi perakende noktaları olan bu istasyonlar BP güvencesinde ve en iyi standartlarda çalışarak adeta “showroom” niteliği taşıyor, örnek istasyonlar olarak müşterilere en üst kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. “Acenta” tarafından işletilen bu istasyonlarda ürün ve tüm uygulamalar BP tarafından denetleniyor ve test ediliyor. Halen İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’da uygulanmakta olan acenta işletmeciliği modelindeki istasyonların öncelik büyük şehirler olmak üzere BP’nin stratejik açıdan önemli gördüğü diğer şehirleri de kapsayacak şekilde yayılması hedefleniyor.