Mağaza açılışlarıyla ilgili bilgi veren Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, “Bugün İstikbal markamızla Fransa, Almanya ve İsveç’te, Bellona markamızla yine Almanya’da mağaza açılışlarımızı gerçekleştirdik. Boydak Holding olarak lokomotif sektörümüz mobilyada sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da büyüme stratejisi ilerliyoruz. Hem İstikbal hem de Bellona markalarımızla Avrupa’nın en güçlü pazarlarında tüketicinin beğenisini kazanarak, yeni yatırımlar için cesaretleniyoruz” dedi.

Türkiye’nin lider mobilya markalarını bünyesinde bulunduran Boydak Holding, yurtdışı mağazacılık faaliyetlerine hızlı, akılcı ve isabetli pazar stratejileriyle devam ediyor. Geliştirdiği yenilikçi ürünler ve yaptığı akıllı yatırımlarla mobilya sektöründe küresel marka olma hedefine her geçen gün daha da yaklaşan Boydak Holding, İstikbal ve Bellona markalarıyla Avrupa’da 1 günde 5 yeni mağaza açtı. 
Son dönemde özellikle yakın coğrafyada yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, yurtdışı mağazalaşmada Avrupa’ya odaklanan Boydak Holding bu yeni açılışlarla birlikte Avrupa’daki İstikbal mağaza sayısını 66’ya, yurtdışı toplam mağaza sayısını ise 342’ye ulaştırdı. Boydak, son olarak İstikbal ile Fransa, Almanya ve İsveç’te; Bellona markasıyla da Almanya’da yeni mağazalarını faaliyete geçirdi. Açılışı yapılan mağazalarla birlikte İstikbal markasıyla Fransa’da 13, Almanya’da 8, İsveç’te ise 3 mağazaya ulaşılırken, Bellona ise Almanya’da ilk kez mağaza açarak tüketiciyle buluştu. 

İstikbal, Avrupa’nın Mobilya Alanında en Büyük Üretim Tesisine Sahip
Yaklaşık 1,1 milyon m²’lik üretim alanıyla Avrupa’nın en büyük entegre üretim tesisine sahip İstikbal yeniliğe dayalı büyüme stratejileriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Açılışlarla ilgili bilgi veren Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, Boydak Holding mobilya markalarının en önemli stratejik üstünlüğünün hızlı ve esnek karar alma yeteneği olduğuna dikkat çekerek, “Dünyadaki gelişmeleri, pazar dinamiklerini çok yakından takip ediyoruz. Çevre ülkelerde yaşanan siyasi gerilimler, bizi daha istikrarlı Avrupa ülkelerine yönlendirdi. 2014’ten itibaren 2015 ve önümüzdeki yıl da Avrupa’ya odaklanacağız” dedi. Avrupalı tüketiciye doğrudan ulaşmayı sağlayan mağazalaşma çalışmalarında, en önemli güvencenin yenilikçi ürün ve koleksiyonlar olduğunu ifade eden Boydak, “Akıllı yatırımlarımız sayesinde Türkiye’nin mobilyada da küresel markaları olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Fransa, Almanya ve İsveç’te bir günde 5 yeni mağaza açtık. Hedefimiz, Avrupa’daki mobilya sektöründeki pazar payımızı artırarak 2015 yılı ihracatımızı yüzde 10 büyüme ile gerçekleştirmek” diye konuştu. 

“2016 sonunda Avrupa’da 100 İstikbal mağazası hedefine emin adımlarla ilerliyoruz”
Boydak Holding’in mobilya markalarından İstikbal’in yurtdışında 342 mağazası bulunduğuna dikkat çeken Memduh Boydak, “İstikbal markamızla hedefimiz 2023 yılında dünyanın en büyük mobilya üreticisi olarak ilk üçte yer almak. Bu hedefe ulaşmak için de hedef pazar stratejilerimizi çok iyi planlıyoruz. Özellikle İsveç’te bulunmamızın sembolik değeri çok yüksek çünkü İsveç ev mobilyası ve perakendesinde çok güçlü marka çıkarmayı başarmış bir ülke. Biz de küresel marka olma yolunda büyük yol aldığımıza inanıyoruz. Tüm bu açılışlar hedefimize ulaşma konusunda ne kadar cesur, güçlü ve istikrarlı olduğumuzu da gösteriyor. İstikbal ile bugün Avrupa’da 66 mağazamız var, 2016 sonuna kadar bu sayıyı 100’e çıkarmak istiyoruz” dedi. 

"Yeniçağın istekleri sadece yenilik ve kalite ile karşılanabilir"
Hem Türkiye’de hem de yurtdışında tanınan, bilinen ve güvenilen markalara sahip olduklarını belirten Memduh Boydak, “Yeniçağın isteklerini ancak yenilik ve kalite ile karşılayabiliriz. Markalarımız deneyimli Ar-Ge ve inovasyon ekibimizin de çabasıyla yenilikçilik gücünüzü artırma hedefiyle çalışıyor. Yeniliği destekleyen en önemli unsurlar ise kalite, konfor, estetik, erişilebilirlik ve fiyat-değer ilişkisi. Biz bu saydıklarımı tüm markalarımıza uyguluyor ve tüketiciyle aramızdaki bağı güçlü kılıyoruz” dedi. Memduh Boydak, Ekonomi Bakanlığı’nın yürüttüğü Turquality Programı’na dâhil olan Boydak Holding mobilya markalarından İstikbal ve Bellona’nın Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda dünya markası olma hedefine doğru ilerlediğini de sözlerine ekledi.