SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'te, Boşnakları temsil eden en büyük siyasi parti konumundaki Demokratik Eylem Partisi (SDA) Gençlik Kolları, sığınmacılar için yardım kampanyası başlattı.

Saraybosna Kantonu (KS) Kızılhaç Temsilciliği ile iş birliği içerisinde başkent Saraybosna'da başlatılan kampanyada toplanacak yardımların, Kurban Bayramı öncesinde sığınmacılara dağıtılması planlanıyor.

SDA Gençlik Kollarından yapılan yazılı açıklamada, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine gitmek için Sırbistan-Hırvatistan sınırında bekleyen sığınmacılar için toplanacak yardımların Kurban Bayramı'na yetiştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların Saraybosna'nın merkezinde kurulacak standlara yardımları teslim edebilecekleri belirtilirken, çok sayıda Bosnalı'nın da 1992-1995 yılları arasındaki savaşta sığınmacı olduğu hatırlatılarak yardım çağrısında bulunuldu.

- Sığınmacılar, Hırvatistan'a gelmeye devam ediyor

Öte yandan, Macaristan'ın Sırbistan sınırını kapatmasıyla birlikte Hırvatistan sınırına yönelen sığınmacılar ülkeye girmeyi sürdürüyor.

Hırvatistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sırbistan-Hırvatistan sınırındaki Tovarnik'teki yoğunluğunun azaltılması için sığınmacıların kentten 20 kilometre uzaklıktaki Opatovats'ta kurulan sığınmacı merkezine alındığı kaydedildi.

Hırvat askerler tarafından bir gecede inşa edildiği belirtilen sığınmacı merkezinde, her biri 26 kişi alabilen 200 askeri çadırın bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ülkeye girişlerin kontrol altında tutulduğu kaydedilirken, ülkeye giren sığınmacıların otobüslerle Macaristan sınırına ulaştırıldığı kaydedildi.