BİTLİS (AA) - Bitlis'te inşa edilen 400 yataklı Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde, bölge halkına ileri teknoloji imkanlarıyla donatılmış koşullarda sağlık hizmeti verilecek.

Bitlis-Tatvan karayolunun Üçyol mevkisinde inşa edilen hastanede, çevre il ve ilçelerden vatandaşlara da en üst düzeyde sağlık hizmeti sunulacak.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 400 yataklı hastanenin bitme aşamasında olduğunu söyledi.

Bütün branşlardaki doktorlara ek olarak özellikle çocuk ve dahiliye yan dal uzmanlarıyla da hastanede vatandaşlara sağlık hizmeti vermeyi planladıklarını ifade eden Akay, şöyle konuştu:

"Artık Bitlis sevk vermek yerine, dışarıdan hasta sevki alacak. Sağlık Bakanlığımızın gönderdiği anjiyografi cihazı, bu ay bize teslim edilecek. Yine vekilimizin yardımıyla Bakanlığın gönderdiği tomografi cihazı kuruldu. Bütün hazırlıklar bitmek üzere. Çevre peyzajının bitmesi ve ulaşım hizmetlerinin sağlanmasıyla hastane tam kapasiteyle hizmet verecek. İlimizde artık çocuk, kardiyoloji, anjiyo ve kadın doğum sevkleri gerçekleşmeyecek. Hastalarımızı imkanlarımızla tedavi edebileceğiz. 14 ameliyathane, 42 yoğun bakım, 14 yeni doğan yoğun bakım yatağı, her katta 16 yataklı servisin yanı sıra her odada klima, internet ağı, banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve mutfak bulunan hastanemiz, haziran ayı sonuna kadar tam kapasite hizmet verecek."

Hastanenin bölgenin gelişmesine, ekonomi ve istihdama büyük katkı sağlayacağını anlatan Akay, özellikle dışarıdan gelen hastaların ilin ekonomisine büyük katkı sunacağını dile getirdi.

- "Halk sağlık hizmetinden mahrum kalmayacak"

Yeni hastaneyle personel sayısının artacağını da aktaran Akay, "İnsanların evindeki konforunun aynısını bulabileceği ve batıdaki bütün hastanelerle eşdeğer sağlık hizmeti alabileceği bir hastane olarak hizmet vereceğiz" dedi.

Bölgenin jeopolitik konumu, kışın uzun sürmesi ve son zamanlardaki terör olayları nedeniyle işlerin biraz yavaşladığına dikkati çeken Akay, şunları kaydetti:

"Terör olayları veya iklim koşulları, belki biraz işlerimizi zorlaştırdı ama hiçbir şekilde engel olmadı. Tam kapasite çalışarak işimize devam ettik. Hiçbir koşulda Bitlis ve Tatvan halkı, asla sağlık hizmetinden mahrum kalmayacak. Vatandaşlarımız, tam tersine şu andaki sağlık hizmetinden daha fazlasıyla mükafatlandırılacak."