Sayıları hızla artan bu mağduriyetlerin önüne geçebilmek için Londra merkezli Avrupa’nın en büyük hukuk firması Garth Coates Solicitors ve dünyaca tanınmış uluslararası yatırım ve sermaye yönetimi şirketlerinden One Knightsbridge Capital yöneticileri Türkiye’ye geldi ve Portekiz yatırım ajanslarından resmi yetkililerin de katıldığı bir toplantı ile mağduriyetlerin önüne geçilecek bilgiler verildi.

Vize simsarları tarafından Türkiye’de mağdur edilen insanların öykülerinin yeni olmadığına değinilen toplantıda, batılı ülkelerin vize uygulamaya başladığı tarihten itibaren onbinlerce vatandaşın, vize simsarları tarafından dolandırıldıklarına dikkat çekildi. Avrupa ülkelerine yönelik planları olan Türk yatırımcı ve girişimciler ile yurtdışı göçmenlik programlarıyla ilgilenen binlerce Türk vatandaşı süreçle alakalı doğru bilgiye ulaşmada sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntının önüne geçmek için, 20 Şubat Cumartesi, Şişli Marriott Hotel ‘de yapılan toplantıda, AB’den çıkmanın eşiğinde olan İngiltere’deki Avrupa Birliği referandumunun Türk vatandaşlarına etkileri, Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması (Ankara Anlaşması), vizesiz seyahat, serbest dolaşım, sosyal medya paylaşımlarının vizeye etkileri anlatıldı. İngiltere ve AB ülkelerinde yatırım yapmak, konut alarak kalıcı oturum ve vatandaşlık programlarından yararlanmak, iş kurma olanaklarını öğrenmek, devlet destekleri ve hızlı çifte vatandaşlık programları ile ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.

İngiltere’de Girişimcilere Yönelik Ankara Anlaşması vizesi
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, İngiltere’de kendi işlerini yapmaları ve 4 yıl içinde kalıcı oturum ve 5. yılda vatandaşlık başvurusunda bulunmalarına olanak sağlayan Ankara Anlaşmasına başvurularda artış olduğuna dikkat çekildi. Yaklaşık 20 bin ABD doları sermayesi olanların rahatlıkla yararlanabileceği Ankara Anlaşması (Avrupa Birliği İşbirliği Anlaşması) vizesi ile İngiltere’de kalıcı oturum almanın mümkün olduğu belirtildi.

Portekiz’de Konut Alanlara Kalıcı Oturum Ve Vatandaşlık Şansı
Yurtdışına açılmak ve Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülkeden vatandaşlık almak, tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşamak, serbest dolaşmak ve çalışma olanağı edinmek isteyenlere Portekiz hükümetinin Golden Visa (Altın Vize) programı bulunmaz bir fırsat sunduğuna dikkat çekildi. Portekiz’de değeri 500 bin Euro olan konut satın alarak, tüm Schengen ülkelerinde sınırsız seyahat olanağı veren uzun süreli Schengen vizesi alınabiliyor. 5 yıllık süreç sonunda Portekiz’de dolayısıyla Avrupa Birliği Schengen Bölgesinde kalıcı oturum ve 6. yılın sonunda Portekiz Vatandaşlığı edinilebiliyor. Üstelik bu olanaklardan konut satın alan ana başvurucunun yanısıra, eşi ve 21 yaşın altındaki çocukları da yararlanabiliyor. Portekiz Vatandaşlığı, aynı zamanda Avrupa Birliği vatandaşlığı sağladığı için İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi diğer AB ülkelerinde tam serbet dolaşım, barınma, iş kurma, çalışma ve istenilen AB ülkesinde eğitim alma olanağı veriyor.