İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, milletin darbe girişimine karşı ilk andan itibaren ülkesine ve demokrasisine sahip çıktığını, ihanete karşı göğsünü  kalkan yaptığını belirterek, "Bu aşağılık kalkışmayla; milletimize, demokrasimize, ülkemize ve bütün kurumlarımıza suikast yapan, darbeci terör çetesi ve yandaşlarını şiddetle lanetliyoruz." dedi.

Beyoğlu Belediyesi Meclisi, özel gündem ile toplandı. Belediye Başkanı Demircan'ın davetiyle bir araya gelen meclis üyeleri ve siyasi partilerin ilçe başkanları, darbe girişimini sert bir şekilde kınadı.

"Millet var olsun, vatan sağ olsun" başlıklı ortak metni okuyan Demircan, 15 Temmuz'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklaline, demokrasisine, huzuruna ve birliğine, ordunun çeşitli makamlarına sızan ve imkanlarını gasbeden bir çete tarafından darbe yapılmak istendiği belirtti.

 Milletin ilk andan itibaren, ülkesine, istiklaline ve demokrasisine sahip çıktığını hatırlatan Demircan, "Bu millet, ihanete göğsünü kalkan yapmıştır. Bütün vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz, medya kuruluşlarımız, sivil toplum teşkilatlarımız, hep birlikte bu ahlaksız kalkışmayı, birlikte püskürtmüştür." diye konuştu.

Belediye Başkanı Demircan, Türkiye'de yaşayan 79 milyonun can evinden vurulduğunun altını çizerek, şunları kaydetti: 

"Sokaklarımıza, meydanlarımıza, gazi meclisimize; işgal kuvvetlerinin bile yapmadığı bir düşmanlıkla yapılan saldırılarda, yüzlerce insanımız şehit olmuş, binlerce insanımız yaralanmıştır. Türkiye'de yaşayan 79 milyon insanımızın hepsi, can evinden vurulmuştur."

Demokrasi nöbetinin devam edeceğini belirten Demircan, ortak metne imza atan tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarına teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Bu aşağılık kalkışmayla; milletimize, demokrasimize, ülkemize ve bütün kurumlarımıza suikast yapan, darbeci terör çetesi ve yandaşlarını şiddetle lanetliyoruz. Hepimizin ortak paydası olan demokrasimiz ve vatanımızı ihanet şebekelerine karşı sonsuza kadar birlikte savunacağız. Demokrasi nöbetini, hiç bir ayrım yapmadan birlikte sürdüreceğiz. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.  Millet var olsun, vatan sağ olsun."

Darbe girişimini lanetleyen ortak metne imza atan AK Parti İlçe Başkanı Harun Muş, CHP İlçe Başkanı Bekir Özcan, MHP İlçe Başkanı Bayram Gölcü, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Yıldız  ve BBP İlçe Başkanı Recep Fırat da kısa birer açıklama yaparak, milletin gösterdiği cesareti dile getirdi.