BURSA  (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan yaklaşık 1 milyon lira değerindeki 10 motosiklet, İl Emniyet Müdürlüğüne hibe edildi.

Büyükşehir Belediyesinin Zafer Mahallesi'ndeki hizmet binasının bahçesinde düzenlenen törene, Vali Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile kurum amirleri katıldı.

Emniyet Müdürü Yıldız, törende yaptığı konuşmada, kentte huzurun artırılması için emniyet müdürlüğü olarak büyük bir adım attıklarını söyledi.

Selami Yıldız, öncelikli hedeflerinden birinin halkın güvenliği olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: 

"Bursa'da yaşayan insanların kendilerini huzur ve güvende hissedebilmeleri için devletin ve Bursa emniyetinin bütün imkanlarını burada mücadelemize katıyoruz. Bursa Emniyet Müdürlüğü olarak, Belediye Başkanı Recep Altepe'nin maddi ve manevi desteğini her zaman yanımızda hissettik. Büyükşehir Belediyesi, narkotik timlerimizin daha etkin bir şekilde mücadele edebilmesi için 10 motosikleti hibe ederek, emniyet teşkilatının yanında olduklarını bir kez daha gösterdiler." 

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe de emniyet mensuplarının uyku uyumadan 24 saat mesai yaparak, vatandaş için mücadele eden, hizmet eden kadrolar olduğunu belirtti.

Hibe edilen motosikletlerin emniyet mensuplarının çalışmalarına güç katacağını ifade eden Recep Altepe, şunları kaydetti:

"Motosikletler 150 beygir gücünde güçlü araçlar, saatte 200 kilometre hız yapıyor. Araçlar içerisinde en etkili olan araçlar. Kamuoyunda da çok güzel etkisi var. Şehir içinde de kendini çok güzel hissettiriyor. Çok önemli caydırıcı etkisi var. Anında olay yerine ulaşabiliyor, her yere girip çıkabiliyor. Bu araçların tanesi yaklaşık 90 bin lira değerinde. İnşallah bu araçlar emniyet teşkilatımızın gücüne güç katacaktır." 

- "10 motosikletin maliyeti yaklaşık 1 milyon lira"

Vali Karaloğlu da emniyetin hem yetişmiş insan kalitesi hem de kullandığı araç ve gereç bakımından iyi donatılması gerektiğini dile getirdi.

Suçun önlenmesinde polislerin kullandığı araç ve gereçlerin ne denli önemli olduğuna dikkati çeken Münir Karaloğlu, "Motosikletli polislerimiz çok hızlı hareket ediyor. Trafik kapalı da sıkışık da olsa aralardan suçluyu takip etme, önleyici tedbir alma noktasında bu araçlar çok önemli. Bu motosikletler pahalı. 10 motosikletin maliyeti yaklaşık 1 milyon lira. Yaklaşık olarak motosikletin tanesi 100 bin lira. Diğer araçları 25-30 bin liraya alıyoruz. Bu araçlar son derece konforlu ve hızlı araçlar. Bu bakımdan polisimizin hızını arttırması, suçluyu takip etmesi, suçu önlemesi bakımından bu araçlara ihtiyacımız var. Eğer sizin elinizdeki araçlar suçu işleyenin elindeki araçlardan daha yavaşsa suçluyu takip edemezsiniz, suçu da önleyemezsiniz. Onun için polisimizin kullandığı araçların konforlu, yeni ve hızlı olmasını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ve İl Emniyet Müdürü Yıldız, daha sonra araçların teslim töreni için kurdele keserek, motosikletlere bindi.