Türkiye, Birleşik Krallık yayın kuruluşu BBC'nin PKK terör örgütü hakkındaki yayınlarını kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu yayının kabul edilemez olduğu belirtilerek, "Başta  AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu şekilde yayın yapılmasını terörizme açık bir destektir'' denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Birleşik Krallık yayın kuruluşu BBC’nin 20 Ağustos 2015 tarihli yayınında PKK terör örgütünün yazılı ve görsel propagandasına yer verdiği görülmüştür. Başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu şekilde yayın yapılması terörizme açık bir destektir. İngiltere dahil olmak üzere AB ülkeleri tarafından terörist niteliği tespit ve teslim edilmiş olan bu yasa dışı örgütü, bir başka terör örgütü ile mücadele eden masum bir örgütmüş gibi göstermeye çalışan ve PKK'ya katılımı teşvik eden bu  yayın hiçbir şekilde kabul edilemez. 

Yayın  bu  alandaki BM ve Avrupa Konseyi kararlarını da ihlal etmektedir. Terörizmi teşvik etmek ve övmek suçtur. PKK terör örgütü, sadece son bir ay zarfında 64 insanı katletmiş, 350 kişiyi yaralamış, 16 kişiyi kaçırmış, demir yolları ve barajlara sabotaj yapmış, ulaşım altyapılarına ve araçlara saldırmıştır. Terör örgütleri, terörizm konusunda sergilenen bu sorumsuz ve ikiyüzlü yaklaşım ve destekten beslenmektedir. Söz konusu yayın bunun somut bir göstergesi ve kanıtıdır."

BBC’nin geçen günlerde Kuzey İrlanda’da bir polis karakoluna bombalı saldırıda bulunan IRA hakkında izlediği yayın politikasını PKK terör örgütü için de uygulamasının beklendiğini vurgulanan açıklamada, bu tür yayınlar terör örgütlerinin mağdurlarının haklarının da vahim bir ihlali olduğuna işaret edildi.