Bavyera Gazeteciler Cemiyetinin bu yıl düzenlediği "Basın Balosu ve Ödül töreni” etkinliğinde ATV Avrupa da yayınlanan Ekopazar Programının yapımcı ve Genel Yayın Yönetmeni Şeref Özata ya “ Yılın en iyi Ekonomi programı yapımcısı” ödülü verildi.

Nürnberg- Bavyera Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Basın balosu ve ödül töreni büyük ilgi gördü. Almanya’nın en güçlü eyaletlerinden biri olan Bavyera Bölgesinde Türk Gazetecileri bir kurum altında toplamak amacıyla 2016 yılında kurulan Bavyera Türk Gazeteciler Cemiyeti, bu yıl ilk defa basın, iş, sanat, siyaset, spor ve kültür dünyasının temsilcilerine ödül verdi. 6 ana kategoride tertiplenen ödüller düzenlenen balo gecesinde sahiplerine takdim edildi.

Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Boz ile Orhan Kuter, Yılmaz Sarıgül, Ertuğrul Karakaya, Murat Tonk ve Cengiz Hocazade'nin koordinatörlüğünde düzenlenen Basın Balosu ve Ödül törenine Nürnberg ve Münih başta olmak üzere Bavyera bölgesinin tüm şehirlerinden katılım oldu. Tören de konuşan Cemiyet Başkanı Ali Boz, Amaçlarının Bavyera bölgesinde çalışan gazetecileri bir araya toplamak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olduğunu vurguladı. Geceye katılan iş, sanat, siyaset, spor ve basın dünyası temsilcilerine teşekkür etti.

Bu yıl Televizyon yayıncılığı dalında ATV Avrupa tv de EKOPAZAR programı yapımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Şeref Özata “En iyi Tv ekonomi programı yapımcısı” ödülünü aldı. Almanya da yayın yapan Kanal Avrupa ‘ya “Almanya da yılın Türk Tv Kanalı” ödülü; KANAL Avrupa’nın kurucusu Ali Paşa Akbaş’a verildi. Kıbrıs Genç TV de belgesel programlarını yapan Hülya Özkoyuncu “Belgesel yapımcısı” ödülüne layık görüldü. Almanya da yayınlanan gazete, dergi ve radyolar içinde başarılı gazetecilere ödüller verildi. Johachim Hauck, Ahmet Özay ve Mustafa Bozdurgut’a “yılın Gazetecisi” , İlhan Baba ise “ “Almanya da yılın Türk radyosu” ödülünü aldı. Gecede Bavyera Parlamentosu milletvekili Arif Taşdelen “Almanya da yılın siyasetçisi “,T.C. Nürnberg Başkonsolosluğunda görevli konsolos GÜROL BAŞ ‘a verilen “ “Almanya da Yılın Konsolosu” Ödülünü ise muavin konsolos Mesut Doğan aldı. Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Feyzullah Aslan ‘a “ Yılın Eğitimcisi “ ödülü takdim edildi. Elele Avrupa Engellilere ve Yaşlılara Yardım Konfederasyonu, Objektif Kültür Merkezi, Beşiktaş Derneği e.V ile Türkspor Nürnberg ‘e en iyi sivil toplum derneği ödülleri verildi. AGT Başkanı Mevlüt Yeni, ASGD Başkanı İbrahim Erdoğan ve Faruk Aksu'ya “Onur Ödülü” verildi.

Nürnberg de Bodrum Palas da gerçekleşen balo ya katılan sanatçı- şair Ahmet Selçuk İlkan, geceye anlam katan “ yeni yazdığı “Vatanım Türkiyem “ şiiriyle büyük alkış aldı. Ahmet Selçuk İlkan “ Yılın Sanatçısı” ödülüne layık görüldü. Basın Balosuna Bavyera Eyalet Milletvekili Arif Taşdelen, T.C. Nürnberg Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Mesut Doğan, Güner Çakıroğlu, Bülent Bayraktar, Yeliz Ergin, Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın, Eski Emniyet Müdürü Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Feyzullah Arslan ile çok sayıda davetli katıldı. Bavyera Gazeteciler Cemiyeti İş dünyası Ödüllerini ise; MÜSİAD -Nürnberg,(Niyazi KOÇ) ,UETD- Nürnberg, TİAD-Nürnberg ile işadamları İsmet Coşkun ve Hakan Can’a verildi. Frau Britta Dessler ‘e Türk dostu STK ödülü verildi. Ayrıca Anadolu Birliği Başkanı Bedri Yalçın ile Bülent Ekrem, Ahmet Ekinci, Faruk Aysu, Murat Ulay, Ayhan Yeşil, DR. Kazım Doğan ve Arif Aydın da ödül alan isimler arasındaydı.