TÜGİAD Ticaret Komisyonu Başkanı Selim Akın, TÜGİAD Ankara Şubesi ve TOBB-ETÜ’nün birlikte yürüttüğü ‘’Girişimcilik ve Liderlik’’ dersinde genç girişimci adaylarıyla bir araya geldi.
Türkiye Genç İş adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi üyeleri, üniversite-iş dünyası işbirliği kapsamında TOBB-ETÜ öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Her hafta bir TÜGİAD üyesinin konuk olduğu ve öğrencilere kendi girişimcilik deneyimlerini anlattığı dersin bu haftaki konuğu AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve TÜGİAD Ticaret Komisyonu Başkanı Selim Akın oldu. Selim Akın öğrencilere girişimcilik geçmişini anlatırken kendi tecrübelerinden örneklerle başarılı olmanın ipuçlarını verdi.

Girişimci adaylarına başarının temel ilkelerini Türkiye’den ve dünyadan örnekler vererek açıklayan Akın, ‘’Girişimcilik her zaman sıfırdan bir şey tasarlamak anlamına gelmez, var olan bir şeyi alıp ona yeni fikirler katmak da girişimciliktir. Türkiye’nin en çok tercih edilen online alışveriş sitelerinden olan GittiGidiyor, bunun en güzel örneklerinden biridir. Başarılı olmak için hevesli ve cesaretli olmanız gerekir’’ dedi.
Öğrencilerin aktif olarak katıldığı derste kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Selim Akın, girişimci adaylarına farklı kültürlerdeki şirketlerde staj yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Başarılı olmak için insan ilişkilerinin önemine vurgu yapan Akın, ‘’Elinize geçen her fırsatı iyi değerlendirin. Hiçbir işi küçümsemeden farklı alanlarda da uzmanlaşmaya çalışmanız size başarının kapılarını açacaktır’’ diye konuştu.