Rekabetçi Performans sloganıyla, kendi alanında dünyanın en önemli 5 kuruluşu arasında yer alan ve kendi sektöründe dünya devi şirketlerle rekabet eden BANTBORU, dijital dönüşüm konusunda da öncülüğü üstleniyor.

BANTBORU, dijital dönüşüm yolunda ‘Dönüşüm Başlıyor’ sloganı ile 2017 yılı içerisinde başlattığı SAP ERP projesiyle attığı adımı, bilişim dünyasının en kapsamlı buluşması olarak gösterilen iş zirvesi SAP NOW 2018’de, Yılın SAP S/4 Dönüşüm Ödülü’nün sahibi olarak taçlandırdı. Ödülü BANTBORU adına BANTBORU CEO’Su Sinan Gider, Tedarik Zinciri Müdürü Kutsal Genç ve Bilgi İşlem Müdürü Enis Büyükgüner aldı.

BANTBORU’nun, kalite ve rekabetçiliğin en üst düzeyde yaşandığı küresel otomotiv ve beyaz eşya endüstrilerinde, dünya devi markaların en önemli projelerinde yer almak için, kendi alanında dünya devi firmalarla rekabet ettiğini söyleyen Bantboru CEO’su Sinan Gider, “Günümüzde hızla gelişen teknolojinin yeniden tanımladığı küresel rekabet arenasında, kalitemiz ve teknolojimiz sayesinde rakiplerimizle ölçekten bağımsız güçle başa baş rekabet ediyoruz. Bu gücümüzü, Rekabetçi Performans kültürümüzden, üretim kalitemizden, teknolojimizden, müşterilerimizin beklenti ve taleplerini öngörüp, en iyi şekilde karşılamamızı sağlayan esnek, ancak yüksek disiplinli iş modelimizden alıyoruz. Bu gücümüzü, dijital dönüşümle bir sonraki seviyeye taşıdık. Bulut bilişim, bellek içi çalışan veri tabanı ve mobil uygulamalar gibi yeni nesil teknolojilerle süreçlerimizin birbirine tam entegrasyonunu sağlayan bu dönüşüm sonrasında, müşterilerimizle daha da yakın çalışabiliyoruz. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizlerle, bizim kadar yakın çalışan Detaysoft ekibine teşekkür ederim” dedi.

BANTBORU’nun dijital dönüşüm projesine, kendi Ar-Ge Merkezi ve geliştirdiği çözümlerin yanı sıra tamamladığı projelerle Türkiye’nin yüzde yüz Türk sermayeli en büyük SAP çözüm ortağı olan Detaysoft destek oluyor.

Lojistik, finans, insan kaynakları ve iş zekâsı ana başlıkları altında çok geniş bir kapsama sahip olan proje, 2018 yazında aktif hale geldi. Üretim, planlama, satış, dağıtım, bakım-onarım, malzeme yönetimi, bütçe, finans, muhasebe, insan kaynakları, satın alma, depo yönetimi ve iş zekâsı gibi geniş bir kapsamda yürütülen projede, bulut teknolojileri, bellek içi çalışan veri tabanı teknolojileri ve mobil uygulamalar gibi yeni nesil teknolojik çözümler kullanıldı.

BANTBORU Hakkında

Sanayi üretiminde 45 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip bulunan BANTBORU, otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünleri sektörlerinde önem taşıyan boru sistemlerinin dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri ve ülkemizin bu alandaki lider uzman kuruluşudur. BANTBORU, 500’den fazla çalışanıyla 30 bin metrekarelik kapalı alana yayılı üretim tesislerinde hammaddeden nihai ürüne kadar tüm prosesleri kendi bünyesinde gerçekleştirmektedir. Kendi bünyesinde oluşturduğu Ar-Ge merkezi, 2015 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “BANTBORU Ar-Ge Merkezi” olarak onaylanan BANTBORU, güçlü global markaları geliştirerek ülkemizin ihracatını artırma misyonuyla dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan TURQUALITY® programı kapsamında desteğe uygun görülen kuruluşlar arasında yer almaktadır ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri imzacısıdır.