KOCAELİ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Terör örgütü tarihindeki en büyük darbeyi aldı, almaya da devam ediyor. Terör örgütü artık hiçbir yerde rahat hareket edemez hale geldi. Son dönemde özellikle şehirlerde bombaların patlatılması terör örgütünün artık yolun sonuna da geldiğinin bir işaretiydi." dedi.

Şehit aileleriyle düzenlenen programda bir araya gelen Bakan Işık, vatan, millet ve temsil ettiği değerler için canını, gözünü hiç kırpmadan feda eden bütün şehitlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yaşamını yitiren bütün gazilere Allah'tan rahmet diledi.

Bu vatanın kolay yurt olmadığını belirten Işık, "Türkiye'nin ne zaman bir hamle yapma imkanı olsa, ne zaman Türkiye bir hamle yapsa, gücüne güç katmaya kalksa, büyümeye gelişmeye kalkınmaya başlasa, ülkenin bu büyümesine engel olmak isteyen pek çok dış mihrak ve içerideki işbirlikçileri, Türkiye'nin gücünü kırmak, bu büyümesine engellenmek, hamlesini boşa çıkarmak için hemen harekete geçiyor. Maalesef bu dış mihraklarda zaman zaman içerimizde hain bulmakta zorlanmıyorlar." ifadesini kullandı.

Işık, son dönemde "10-20 bin mülteci Avrupa'ya gitti" diye Avrupa'nın bütün sisteminin karışmaya başladığına işaret ederek, "Ciddi derecede Avrupa'daki yerleşik sistemler sıkıntı çekmeye başladı. Halbuki bu topraklarda şu anda 3 milyondan fazla muhacir kardeşimiz bizimle yaşıyor ve onlara bu millet sadece kucağını değil, bağrını da açtı. Ama 50 bin, 100 bin, 200 bin insanın Avrupa'ya gitmesi bile Avrupa'yı adeta sistemleri kökten sallama noktasına getirdi. Niye? Çünkü onların sahip olduğu değerler bizim temsil ettiğimiz medeniyet değerleri değil. Onlar ben merkezli bakar, biz biz merkezli bakarız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Terör örgütü tarihindeki en büyük darbeyi aldı, almaya da devam ediyor"

Konuşmasında terörle mücadele çalışmalarına değinen Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Neden şehit vermeye devam ettiğimizi sizler çok iyi biliyorsunuz. Bu ülke ciddi bir kalkınmanın içerisinde, bu ülke gerçekten artık o prangaları kırıp yine yeniden lider ülke olmanın gayreti içerisinde. Artık bu ülke Allah'a hamd olsun başta savunma sanayi olmak üzere dışa bağımlılığını hızla azaltan bir ülke. Siz bu gayrete girince birileri de sizi engelleme gayretine hemen başlıyor. Ondan sonra içimizdeki hainleri kullanarak Türkiye'de terörü azdırarak, Türkiye'yi tekrar istikrarsızlaştırmak yolundan döndürmek, Türkiyeyi orta karar bir ülke olarak tutmanın gayretine giriyorlar. Ama bu ülkeye orta karar bir ülke olmak yakışmaz. Biz tarihi sorumluluğumuzun gereği olarak tekrar güçlü bir ülke konumuna dönmek durumundayız. Bunun için bu ülkeyi büyütmek geliştirmek ve medeniyet değerlerimizin hakim olması için çalışmak durumundayız."

Bakan Işık, Türkiye'nin gücünü engellemeye çalışanların içerideki bir takım ihanet odaklarıyla hareket ettiğini vurgulayarak,  şunları söyledi:

"Bu milletin birliğini beraberliğini, dirliğini ve kardeşliğini bozmaya çalışan ihanet odaklarına karşı çok çetin bir mücadeleyi sürdürüyoruz. Terör örgütü tarihindeki en büyük darbeyi aldı, almaya da devam ediyor. Terör örgütü artık hiçbir yerde rahat hareket edemez hale geldi. Son dönemde özellikle şehirlerde bombaların patlatılması terör örgütünün artık yolun sonuna da geldiğinin bir işaretiydi. İnşallah bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Aziz şehitlerimizin hiçbirinin kanı yerde kalmayacak. O hainlerin hepsi teker teker hak ettiği cezayı bulacaklardır. Bununla ilgili de hiçbir şekilde en küçük bir taviz verilmeyecek, inşallah bu kararlılıkla bu mücadele sürdürülecek ta ki bu topraklarda bir tek terörist kalmasın." 

- "Terörle mücadelede en son teknolojiden yararlanılacak"

Bakan Işık, terör örgütünün özellikle bölge halkından destek alamamanın verdiği sıkıntıyla büyük şehirlerde korku salmaya çalıştığını, millet olarak bu korkuya asla teslim olmayacaklarını belirtti.

"Sosyal medyadaki 'Aman evinizden çıkmayın, aman şuraya gitmeyin, buraya gitmeyin'... Hayır inadına hayatımıza normal şekilde devam edeceğiz" diyen Bakan Işık, terör örgütünün oluşturmak istediği korku iklimini ülkeyi teslim almayacağını bildirdi.

Bakan Işık, ülkeyi geliştirmeye, büyütmeye, kalkındırmaya ve dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yapmaya kararlı olduklarını ifade ederek, şu görüşlerini paylaştı:

"Artık Türkiye en kritik teknolojileri üreten bir ülke konuma geldi. Terörle mücadelede en son teknolojiden yararlanmayla ilgili de çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bir taraftan terörle amansız mücadelemiz sürecek. Diğer taraftan da kardeşliğimizi sonuna kadar daim kılmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz, bizi parçalamak bölmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. İnşallah milletimiz son dönemdeki ortaya koyduğu birik ve beraberlik tavrıyla ülkemizin üstünde oynanmak isteyen oyunları boşa çıkaracaktır." 

Bakan Fikri Işık, daha sonra şehit aileleri ve gazilerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Programa, Vali Hasan Basri Güzeloğlu,  AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal ve  AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceylan  da katıldı.