ENFLASYONDA DÜŞÜŞ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BAŞLADI

"Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım'da bir önceki aya göre, %1,44 düştü. Üretici fiyatlarında da %2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise %24.34'ten %20.72'ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir." dedi.

ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE PROGRAMI BAŞARISINI ORTAYA KOYMUŞTUR

Albayrak," Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mucadele programının başarısını ortaya koymuştur. Dengelenme süreci kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır" açıklamasında bulundu.

YEP'TEKİ 2018 HEDEFİMİZİ YAKALAYACAĞIZ

Albayrak ayrıca, "Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz. Dengelenme süreci etkisi Aralık ayında da gösterecek, YEP'teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz. 2019'da özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağladığı güçlü koordinasyon ile tüm bakanlıklarımızla birlikte enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız" dedi.